Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μία φορά κάθε 4 χρόνια!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta την πραγματικότητα του αγώνα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη κάτω από μία διαφορετική παράμετρο.
Πρώτη έξοδος του Ολυμπιακού λοιπόν σήμερα! Μετά από τρία παιχνίδια στο Καραϊσκάκη (με Πανιώνιο, Πλατανιά, Μπάγερν) κι ένα στο ΟΑΚΑ (με Λεβαδειακό).
ADVERTISEMENT
Και πραγματικά δύσκολη έξοδος, κόντρα σε ένα αντίπαλο, που μόλις τον περασμένο Μάη είχε βάλει για 45 λεπτά δύσκολα στον Ολυμπιακό, όσο καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα για την περσινή σεζόν!
Οι πρωταθλητές έχουν φυσικά στόχο το τέσσερα στα τέσσερα, αλλά μη νομίζετε πως είναι και τόσο εύκολο να ξεκινήσει μία ομάδα με τέσσερις σερί νίκες ένα πρωτάθλημα. Ακόμη και για τον Ολυμπιακό, που κυριαρχεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία πολύ δύσκολη αποστολή.
Φαίνεται κι από το πόσο λίγες φορές το έχει καταφέρει σε ένα ορίζοντα 15ετίας! Στη συντριπτική πλειοψηφία ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες στην πρώτη τετράδα των αγώνων του. Σπάνια τέσσερις.
Πέρσι τον είχε σταματήσει ο Παναιτωλικός, με το 1-1 στο Αγρίνιο. Το 2011 η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (1-1). Το 2010 ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο (1-2). Το 2009 η Καβάλα στο Καραϊσκάκη (0-0)! Το 2008 ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο (0-0). Το 2007 ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο (0-0) κι ο Άρης στο Χαριλάου (1-1). Το 2004 η σημερινή του αντίπαλος Ξάνθη στην Θράκη (1-2). Το 2003 η Προοδευτική στη Νίκαια (0-1)! Το 2002 ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο (2-2). Το 2001 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-1). Και το 2-3 ο Ιωνικός στο ΟΑΚΑ (3-3)!
Έτσι, το 4Χ3=12 το έκανε ο Ολυμπιακός μόνο πρόπερσι, την αμέσως προηγούμενη σεζόν (Ζαρντίμ), το 2005 και το 2006 (επί Σόλιντ). Τέσσερις φορές (και δη κολλητά, δύο και δύο) σε 15 χρόνια. Άρα, μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια γίνεται κατά μέσο όρο να αρχίζει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός με τέσσερις στη σειρά νίκες.
Το καταγράφω για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της δυσκολίας, αλλά και της σημασίας του αποψινού αγώνα, απέναντι σε μία ομάδα που φέτος μπορεί να μη δείχνει το ίδιο θεαματική όσο πέρσι, αλλά μου μοιάζει πιο σκληροτράχηλη, πιο δυσκολοκατάβλητη, με παίκτες έμπειρους κι άρα «κωλοπετσωμένους»: ο πιο μικρός σε ηλικία από την 11άδα της Ξάνθης είναι ο Βασιλακάκης, στα 27 προς 28 χρόνια του!
Ο δε Λουτσέσκου είναι ένας πολύ φιλόδοξος προπονητής, που προσβλέπει να πάει κάποια στιγμή σε μία από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και ξέρει ότι το καλύτερο διαβατήριο είναι τα καλά αποτελέσματα μαζί τους. Μέχρι τώρα έχει δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, μία νίκη και μία ισοπαλία σε τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και μία ισοπαλία στο μοναδικό παιχνίδι του με την ΑΕΚ.
Μόνο από τον Ολυμπιακό δεν έχει πάρει αποτέλεσμα ο Ρουμάνος σε τρία παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που έχει, να το πάρει απόψε. Γι΄αυτό κι ο Μάρκο Σίλβα πρέπει να είναι πολύ «ψυλλιασμένος» για το τι θα αντιμετωπίσει κι η ομάδα του να εμφανιστεί αποφασιστική από τα πρώτα λεπτά.
Αν δεν πάρουν οι ερυθρόλευκοι τις προσωπικές μονομαχίες, δεν θα έχουν τύχη γιατί έτσι θα ακυρώσουν τη διαφορά που έχουν σε επίπεδο ποιότητας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: