Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τύχη βουνό ο Γηραιός!!

Ο Ηρακλής απέδρασε από τα Περιβόλια με ισοπαλία, χάρη στον Περνίς, αλλά και την τύχη του. Ο Πλατανιάς πήρε τον πρώτο του πόντο, αλλά έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από το 0-0.

Τύχη βουνό ο Γηραιός
Ο Πλατανιάς πάλεψε με την ατυχία του, είχε πολλά κόρνερ, δοκάρι στο 81’ με τον Κουλιμπαλί, αλλά δεν κατόρθωσε, παρά να πάρει τον πρώτο του πόντο στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Ο Ηρακλής περιορισμένος σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του ματς, αγωνίστηκε για να μην ηττηθεί και τα κατάφερε εξαιτίας της τύχης, αλλά και της εξαιρετικής εμφάνισης του Περνίς, που κράτησε το μηδέν με καίριες επεμβάσεις. Με δέκα ποδοσφαιριστές, τελείωσε την αναμέτρηση ο Ηρακλής, λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι.

Το ματς
Ο Πλατανιάς, μπήκε με ένα σχήμα 4-2-3-1 και τον Μιλούνοβιτς να έχει έναν ελεύθερο ρόλο, θέλοντας όμως περισσότερο να μεταφέρει το παιχνίδι προς τα δεξιά, όπου μαζί με τον Ντίνα και τον Κουλιμπαλί, οι γηπεδούχοι ήθελαν ν’ ασκήσουν πίεση. Η σκέψη φάνηκε σωστή από πλευράς Γιώργου Παράσχου, με τους τρεις παίκτες να θέλουν να συνδυαστούν σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια καθαρή φάση. Ολοκληρωμένη προσπάθεια βγήκε μόνο μία, όταν ο Κουλιμπαλί από δεξιά, έβγαλε σέντρα, ωστόσο η κεφαλιά του Πάγκαλου, έφυγε πάνω από την εστία.

Ο τελευταίος άρχισε να παίρνει κάποιες περισσότερες πρωτοβουλίες στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, έχοντας κι αυτός όμως αρκετές ημιτελείς προσπάθειες. Η κατοχή της μπάλας, που στα πρώτα 35 λεπτά ήταν 63-37% για τον Πλατανιά, δείχνει και την διάθεση του Ηρακλή ν’ αμυνθεί κυρίως και να μην μπορεί ν’ απειλήσει, πέρα από μια φάση του Λάζαρ στο 2’ που πήγε σχεδόν από το κέντρο να «κρεμάσει» τον Ολιμπά, αλλά ο πορτιέρο του Πλατανιά, έδιωξε σε κόρνερ.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, ούτε στην έναρξη του β’ μέρους, με τον Πλατανιά να έχει την εδαφική υπεροχή και τον Ηρακλή, σε εντελώς παθητικό ρόλο. Ο Παράσχος σε μια προσπάθεια να βάλει άλλον έναν παίκτη με ικανότητα να περάσει την τελική πάσα, έριξε στο ματς τον Μενδρινό, στη θέση του Στανισάβλιεβιτς, με την έναρξη του β’ μέρους.

Οι μαζεμένες φάσεις ήρθαν για τον Πλατανιά στο 70’ όταν μετά τη σέντρα του Πάγκαλου, ο Στάμος έστειλε με δύναμη την μπάλα προς την εστία της ομάδας του, με τον Περνίς ν’ αποκρούει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του, ο Γκνιάτιτς έπιασε κεφαλιά, που έφυγε λίγο έξω. Ο Παράσχος που στο 66’ είχε περάσει τον Ράμος, 10 λεπτά μετά πέρασε και τον Ανγκούλο, παίζοντας με όλα τα επιθετικά του όπλα για το τελευταίο κομμάτι του ματς. Στο 81’ μετά από πολλά κόρνερ, ο Κουλιμπαλί κάνει εξαιρετική κίνηση, αλλά το σουτ του με το δεξί πέφτοντας, με γυρισμένη πλάτη, χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Περνίς.

Πλατανιάς: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Βάντερσον,Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς (46’ Μενδρινός), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (66’ Ράμος), Πάγκαλος (77’ Ανγκούλο)

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Καρλίτος (54’ Σαραμαντάς), Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πορτουλίδης (66’ Μακρής), Λάζαρ, Πασάς, Κυριακίδης, Βέλλιος (75’ Λουκίνας)

Κίτρινες:Κουλιμπαλί -Μπουκουβάλας, Καρλίτος, Σαραμαντάς

Κόκκινες: Μπαρτολίνι (2 κίτρινες)

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: