Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Σημάδι δείξε πως θα γυρίσεις…!!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη άμεσης επιστροφής του ΠΑΟ, αρχής γενομένης από το ματς με τον Λεβαδειακό. Κι ένα υστερόγραφο για τους… νταβατζήδες.

Σημάδι δείξε πως θα γυρίσεις…
Μέσα σε λίγους μόλις μήνες έχουν συμβεί τόσα μα τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό, που νομίζει κανείς ότι έχει περάσει μια σεζόν ολόκληρη. Από τις θερμές υποδοχές στον Μάικλ Εσιέν στο αεροδρόμιο τον Ιούνιο, το σήριαλ της μεταγραφής του Σάντσεθ αργότερα, μέχρι τους απανωτούς αποκλεισμούς στην Ευρώπη, τους πολλούς τραυματισμούς, την ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και το χάσιμο της εμπιστοσύνης από τον κόσμο.

Στη συνέχεια πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Κι αυτές οι αποφάσεις έχουν να κάνουν με την παραμονή του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της ομάδας, τις αλλαγές που θα έρθουν από τον Ιανουάριο και φυσικά την καθημερινή πίεση και «εξέταση» σε όλους στην ομάδα. Από τον προπονητή, μέχρι τον μασέρ! Απαντες κρίνονται σε καθημερινή βάση και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν, όχι, όμως, με πανικό και ταραχή. Αν κάτι δεν χρειάζεται το «τριφύλλι» τούτη την εποχή είναι να περαστεί μια θηλιά στο λαιμό του Αναστασίου και των ποδοσφαιριστών του και οι κινήσεις να γίνουν δίχως ηρεμία. Ναι, ηρεμία. Αυτή είναι η μαγική λέξη που, σε συνδυασμό με τις όποιες αλλαγές και αποφάσεις, θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα. Μια ηρεμία που θα έρθει πρώτον με τα αποτελέσματα και δεύτερον με την ορθή αντιμετώπιση της κρίσης στην οποία έχει μπει από νωρίς η ομάδα. Όχι στις βεβιασμένες κινήσεις, λοιπόν, ναι στη σωστή διαχείριση και… χαμηλά το κεφάλι και δουλειά.

Η ανάγκη για επιστροφή είναι επιτακτική. Κι αυτή η επιστροφή θα έρθει πρωτίστως με τις νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Σε μια Λεωφόρο που θα φωνάζει υπέρ της ομάδας, αλλά θα είναι και έτοιμη να αποδοκιμάσει ή αν θέλετε να κριτικάρει σε κάθε τι στραβό (η πίεση από εδώ και στο εξής θα είναι μεγάλη), η κατάκτηση των τριών βαθμών, σε συνδυασμό με μια πειστική εμφάνιση θα είναι ένα πρώτο βήμα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Θα είναι ένα πρώτο σημάδι. Και στη συνέχεια παιχνίδι με παιχνίδι, οι «πράσινοι» θα αναζητούν μόνο την επιτυχία για να αλλάξει, επιτέλους, το κλίμα και να περάσει αυτή η διαβολεμένη, γι αυτούς, περίοδος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αναστασίου δεν έχει κάνει δοκιμές στην ενδεκάδα. Είναι, όμως, πιθανό να δούμε βασικό τον Τελάντερ, ο οποίος διεκδικεί μια θέση για το κέντρο της άμυνας μαζί με τον Κουτρουμπή, αλλά και τον Καλτσά, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Υ.Γ: Άλλο ένα κρούσμα αλητείας έγινε χθες στο Ελ. Βενιζέλος, με τον συνάδελφο Θανάση Ασπρούλια να δέχεται επίθεση από κάφρους, οι οποίοι νομίζουν ότι θα λειτουργούν για πάντα ως νταβατζήδες, χτυπώντας όποιον έχει διαφορετική άποψη απ’ αυτούς ή όποιον κάνει τη δουλειά του, καταγράφοντας την πραγματικότητα. Το πιο θλιβερό απ όλα είναι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που οι νταβατζήδες από το μπουφάν και το κασκόλ, πέρασαν στο κοστούμι και τη γραβάτα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: