Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το «πρότζεκτ Φορτούνης» και ο επόμενος Μήτρογλου ή Μανωλάς!!

Ο Κώστας Φορτούνης, κατά γενική παραδοχή, αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές που θα… λάμψουν την ποδοσφαιρική σεζόν 2015-16. Κάτι που φρόντισε ο ίδιος να πιστοποιήσει από το ξεκίνημα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.
Οι… υποσχέσεις που άφησε -με τις καταπληκτικές εμφανίσεις του- στα φιλικά του καλοκαιριού (με αποκορύφωμα εκείνο κόντρα στη Φέγενορντ, στην Ολλανδία, «τρελαίνοντας» ξένους μάνατζερ και σκάουτ, οι οποίοι μετά ζητούσαν πληροφορίες από τους «ερυθρόλευκους» αξιωματούχους), επιβεβαιώθηκαν στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όταν αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο. Βέβαια ένας τραυματισμός ανέστειλε προς στιγμήν τη δραστηριοτητά του, όλα δείχνουν όμως ότι ο Μάρκο Σίλβα όχι μόνο θα τον επαναφέρει στο αρχικό σχήμα σήμερα με αντίπαλο την Ξάνθη (απόντος λόγω… θλάσης και του Τσόρι Ντομίνγκες) αλλά και πως μελλοντικά θα του δώσει τον πρώτο λόγο -για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ- έναντι του Αργεντινού ηγετικού άσου (στα 34 του άλλωστε είναι πιο ευπαθής στους μυϊκούς τραυματισμούς και θέλει… διαχείριση).
Η ΑΤΑΚΑ… ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
Το… πρότζεκτ Φορτούνης στον Ολυμπιακό πάντως μοιάζει να είναι καλά μελετημένο ώστε να αποτελέσει τον επόμενο… Μήτρογλου ή Μανωλά! Από την αρχή της σεζόν κιόλας όλη η Ελλάδα διαπίστωνε την κλάση του Τρικαλινού, ενώ στο «λιμάνι» τα χαμόγελα δεν κρύβονταν βλέποντας πως η επιλογή τους να αναδείξουν σε ηγέτη της νέας εποχής του Ολυμπιακού τον Κώστα Φορτούνη, πιάνει τόπο. Ο τελευταίος είχε δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής και πέρσι, με τα 7 γκολ που πέτυχε. Αυτά και κάποιες περίτεχνες ενέργειές του έδωσαν την αφορμή στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να ποντάρουν φέτος στο «πρότζεκτ Φορτούνης».
Η στήλη είχε αναφέρει μετά το φιλικό με τη Φέγενορντ τη φράση που ξεστόμισαν απάντες στο «λιμάνι», προπονητές, αθλητικό τμήμα και διοικητικοί: «Αν δεν πετύχει αυτός ο Ελληνας -ο Φορτούνης- στον Ολυμπιακό, δεν θα τα καταφέρει κανείς». Δεν είναι μικρό πράγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ελληνικό στοιχείο έχει να αναδειχθεί σε ηγετικό στον Ολυμπιακό από εποχής Γεωργάτου-Αλεξανδρή και των λοιπών Ελλήνων, που με την καθοδήγηση του Μπάγεβιτς -κυρίως – πήρε τα 7 σερί πρωταθλήματα.
Ο «ΔΥΣΚΟΛΟΣ» ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ «7»
Ο Κώστας Φορτούνης λοιπόν αποτέλει κατόπιν σχεδίου το «στοίχημα» στον φετινό Ολυμπιακό. Πόνταραν επάνω του, του έδειξαν εμπιστοσύνη και τους την ανταπέδωσε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο φανατισμένος «οπαδός» του εντός του «ερυθρόλευκου στρατοπέδου» δείχνει να είναι ο «δύσκολος να τον κερδίσεις» Μάρκο Σίλβα.
Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της τάσης ανάδειξης του Φορτούνη σε ηγέτη είναι το νούμερο που του δόθηκε στη φανέλα του. Το εμβληματικό «7» δεν δίνεται σε όποιον κι όποιον στον Ολυμπιακό. Ο αριθμός-σήμα κατατεθέν των πρωταθλητών φοριέται μόνο από παίκτες που έχουν το ειδικό βάρος να το φέρουν στους ώμους τους. Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να παραδοθεί τυχαία σε κάποιον, αλλά μόνο σε εκείνον που έχει τη δυναμική να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των απανταχού «ερυθρόλευκων» οπάδων…
ΤΟ… ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Στο διά ταύτα: ο Φορτούνης μοιάζει να είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Και καλείται να «χτίσει» το δικό του «πριγκιπάτο» στην «ερυθρόλευκη» αυτοκρατορία. Θέλουν να τον δουν να εξελίσσεται σε ηγέτη ακόμη και με το δεδομένο ότι στη θέση του παίζει ο κατά τεκμήριο καλύτερος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τσόρι… Κάτι που θα ήταν πονοκέφαλος για τον Μάρκο Σίλβα, αν ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε ήδη στο μυαλό το εναλλακτικό πλάνο χρησιμοποίησης και των δύο. Γιατί για τον Πορτογάλο κόουτς ο Φορτούνης μπορεί να παίξει και στα πλάγια όσο και λίγο πίσω από τον Ντομίνγκες, ειδικά σε ματς τύπου Πανιωνίου, Λεβαδειακού, Καλλονής, αφού άρχισε να διαπιστώνει πως η δυναμική των ομάδων σαν αυτές του δίνει τη ευχέρεια να χρησιμοποιήσει σχήμα με ένα αμυντικό χαφ…
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: