Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στα… λεφτά της η «Γιούβε»

Στα… λεφτά της η «Γιούβε»
Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η Γιουβέντους με την ισοπαλία που παραχώρησε στη Σαχτάρ για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Μεγάλη Κυρία» συμπλήρωσε 8 συνεχόμενους αγώνες χωρίς νίκη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το εντυπωσιακό στατιστικό, ωστόσο είναι πως σε αυτά τα ματς η «Γιούβε» παρέμεινε αήττητη, αφού όλοι οι αγώνες έληξαν ισόπαλοι!

Μερικές φορές το να λες τη μισή αλήθεια είναι το ίδιο με το να λες ψέματα. Κάποιες άλλες φορές οι αριθμοί που «λένε πάντα την αλήθεια», είναι αυτοί που μας παραπλανούν. Και οι δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να βρουν εφαρμογή στην πορεία της Γιουβέντους στα ευρωπαϊκά κύπελλα τα τελευταία χρόνια και να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν.

Για όσους βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο, η «Γιούβε» παραμένει αήττητη για 8 παιχνίδια στην Ευρώπη, είτε μιλάμε για το Γιουρόπα Λιγκ είτε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτούς, όμως, που βλέπουν το ίδιο ποτήρι μισοάδειο, τότε η Γιουβέντους δεν κερδίζει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι εδώ και 8 αγώνες. Ο λόγος είναι απλός. Τα 8 τελευταία ματς της «Μεγάλης Κυρίας» στην Ευρώπη έληξαν ισόπαλα!

Η πρώτη ισοπαλία αυτού του εκπληκτικού σερί ήρθε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2010 με το εντός έδρας 3-3 που παραχώρησαν οι «μπιανκονέρι» στη Λεχ Πόζναν, για την πρώτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Τη χρονιά εκείνη η Γιουβέντους σημείωσε 6 ισοπαλίες στα 6 ματς του ομίλου, τερματίζοντας στην τρίτη θέση και μένοντας εκτός συνέχειας.

Φέτος η «Γιούβε» επανήλθε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει σημειώσει δύο ισοπαλίες, με την Τσέλσι εκτός και τη Σαχτάρ εντός, συμπληρώνοντας συνολικά 8 ισόπαλα ματς.

Να σημειωθεί πως η Γιουβέντους δεν έχει νικήσει από τις 26 Αυγούστου του 2010, όταν και επικράτησε με 1-0 της Στουρμ Γκρατς στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: