Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Το «βύσμα» βασιλεύει κι αλλού!!

Το «βύσμα» βασιλεύει κι αλλού
Σκληρές δηλώσεις με αποδέκτες τους προέδρους των ομάδων της Serie A έκανε ο Τζοβάνι Στρόπα. Ο προπονητής της Πεσκάρα μιλώντας στη «Gazzetta dello sport» τόνισε πως οι παράγοντες στην Ιταλία δεν επιλέγουν τους τεχνικούς με ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά ανάλογα με τις μόδες και το μέσον.

Βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας που θα παλέψει για την παραμονή της στη Serie A. Η θέση του θεωρείται επισφαλής, αφού σε κάθε αγώνα ελλοχεύει ο κίνδυνος απόλυσής του. Ο Τζοβάνι Στρόπα, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων της Μίλαν, είναι σχετικά νέος στο χώρο, αλλά φαίνεται πως έχει ήδη σχηματίσει άποψη για τον τρόπο που λειτουργούν οι παράγοντες των ομάδων. Αυτό φάνηκε από όσα είπε στη «Gazzetta dello sport» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις απολύσεις προπονητών και ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του.

«Στην Ιταλία προπονεί αυτός που είναι στη μόδα ή αυτός που έχει μέσον. Οι πρόεδροι επιλέγουν αυτόν που θα οδηγήσει την ομάδα τους με παράξενα κριτήρια. Δεν τους ενδιαφέρουν οι προπονητικές μέθοδοι, ούτε τα αποτελέσματα. Το μόνο που κοιτούν είναι να ακούγεται στον Τύπο ένα όνομα, ή να τους το προτείνει κάποιος γνωστός τους μάνατζερ και αμέσως τον προσλαμβάνουν», ήταν η «αιρετική» απάντηση του νεαρού τεχνικού.

Ο ίδιος βρέθηκε «μια ανάσα» από την απόλυση, με τη συμπλήρωση μόλις τριών αγωνιστικών. Παρέμεινε ωστόσο στον πάγκο της Πεσκάρα. Ποιο είναι το σχόλιό του; «Μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, θα μπορούσε εύκολα ο πρόεδρος Σεμπαστιάνι να με απολύσει. Είναι αλήθεια αυτό. Επέλεξε, όμως, να με στηρίξει και του είμαι ευγνώμων. Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, νιώθω προνομιούχος που έχω ακόμα δουλειά. Και αυτό γιατί δεν είμαι ούτε στη μόδα, ούτε έχω κάποιον γνωστό να με… σπρώξει», είπε με νόημα ο Στρόπα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: