Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τέσσερις πρώην, τέσσερα εκ. ευρώ

O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ, με την ομάδα του Ηρακλείου να διαθέτει τέσσερις πρώην παίκτες του Δικεφάλου, που του κόστισαν (συνολικά) περίπου 4 εκ. ευρώ…

Τέσσερις πρώην, τέσσερα εκ. ευρώ
Ματίας Βερόν
Αποκτήθηκε ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο του 2008, και το καλοκαίρι ο Δικέφαλος απέκτησε τα δικαιώματά του από τη Σιένα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2007-08 έγραψε 11 συμμετοχές και την επόμενη 25, με τη παρουσία του στη μεσαία γραμμή να είναι καταλυτική, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν, όταν και έγραψε αρκετές ασιστ. Το καλοκαίρι του 2009 ενημερώθηκε από τον Σάντος ότι δεν υπολογίζεται, καθώς είχε αποκτηθεί στη θέση του ο Βίκτορ Βιτόλο.  Προτίμησε να μείνει ουσιαστικά ένα χρόνο «άπραγος», γράφοντας μια συμμετοχή ως αλλαγή. Αγωνίστηκε συνολικά σε 37 παιχνίδια.

Βασίλης Κουτσιανικούλης
Αποτελεί μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Φόρεσες τη φανέλα του Δικεφάλου σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας τρια γκολ. Επί Σάντος, ο Κουτσιανικούλης έπαιξε στα 26 από τα 30 παιχνίδια πρωταθλήματος τη σεζόν 2009-10, με τις 18 από τις συμμετοχές του να είναι ως αλλαγή. Την επόμενη σεζόν έκανε άλλες 8 συμμετοχές, με τις πέντε ως αλλαγή. Πέρυσι, παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Εργοτέλη, με τον ΠΑΟΚ να «γλυτώνει» κάποιες δόσεις από τα χρήματα που είχαν λαμβάνειν οι Κρητικοί, για τη μεταγραφή του.

Παναγιώτης Κουρδάκης
Παίκτης της Κ20 του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφτασε μέχρι το προθάλαμο της «μεγάλης» ομάδας, χωρίς να παίξει σε κάποιο επίσημο παιχνίδια Στα χρόνια που είχε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε ως δανεικός σε Θερμαϊκό (28 συμ.), Πυρσό (24 συμ.) και Επανομή (52 συμ). Πέρυσι, επί Μπόλονι, πήρε μέρος και στη προετοιμασία του Δικεφάλου, στην Ολλανδία.

Θανάσης Παπάζογλου
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009, και τη πρώτη του χρονιά έγραψε 19 συμμετοχές, εκ των οποίων οι οκτώ ως βασικός, πετυχαίνοντας δυο γκολ. Τη σεζόν 2010-11 έπαιξε οκτώ φορές ως αλλαγή και στα μισά, ο Παύλος Δερμιτζάκης – που είχε αποχωρήσει λίγους μήνες νωρίτερα από τον ΠΑΟΚ – τον πήρε ως δανεικό στον Αστέρα Τρίπολης, με τον οποίο αγωνίστηκε εννιά φορές. Η πλέον παραγωγική του χρονιά ήταν η περσινή, καθώς σε 12 συμμετοχές (εκ. των οποίων οι οκτώ ως αλλαγή) σκόραρε τρεις φορές. Το καλοκαίρι, πήρε μέρος στη προετοιμασία, όμως ο Γιώργος Δώνης του έδειξε τη πόρτα της εξόδου.

Για όσους… απορούν για το ποσό των περίπου τεσσάρων εκ. Ευρώ, προκύπτει από τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτηση των Βασίλη Κουτσιανικούλη και Ματίας Βερόν, και τις συνολικές απολαβές των τεσσάρων ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένης και της εφορίας, την οποία κατέβαλλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: