Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αυτός ήταν Ολυμπιακός!!

Αυτός ήταν Ολυμπιακός!
Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καλό παιχνίδι κόντρα στην Άρσεναλ, όμως ηττήθηκαν 3-1, στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζερβίνιο (42’) άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μήτρογλου με κεφαλιά-οβίδα (45’+1’) έκανε το 1-1, όμως ο Ποντόλσκι «σκότωσε» τους Πειραιώτες στο 56’ και ο Ράμσεϊ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να φύγουν με κάτι καλύτερο από το Λονδίνο. Εξαιρετικός ο Κοντρέρας, «αποκάλυψη» ο Σιόβας σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σάλκε έμεινε στο 2-2 με την Μονπελιέ, κάτι που βάζει «φωτιά» και δίνει νέο ενδιαφέρον για τις επόμενες αγωνιστικές.

Παραμένει το αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει φύγει έντεκα φορές με την ήττα από την Αγγλία για οποιαδήποτε διοργάνωση. Αντίθετα, την πρώτη του ευρωπαϊκή ήττα γνώρισε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, κάτι που δεν είχε κάνει πέρσι με την Μπράγκα.

Πως έπαιξε:

Με εκπλήξεις τους Γκρέκο και Ντιακιτέ στην αρχική ενδεκάδα ο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ντιακιτέ ήταν δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Οι Σιόβας, Μανιάτης και Μασάντο ξεκίνησαν στον άξονα και οι Γκρέκο και Φουστέρ πλαισίωναν τον Μήτρογλου.



Αχ Ευρώπη…

Θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον περσινό Ολυμπιακού του Εμιρέιτς, οι παίκτες του Ζαρντίμ εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, έτοιμοι για όλα. Με προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα, με τον Σιόβα να έχει… εξαφανίσει τον Καθόρλα και τον Μασάντο με τον Φουστέρ να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» έφταναν με σχετική… ευκολία στην εστία του Μανόνε.

Μπορεί ο Μασάντο, σε δύο περιπτώσεις, να σπατάλησε ευκαιρίες και ο Ζερβίνιο, στην μοναδική, ουσιαστική, απειλή για την εστία του Μέγιερι να άνοιξε το σκορ τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όμως αυτό δεν επηρέασε καθόλου τους Πειραιώτες. Ο «εξαφανισμένος» μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, Γκρέκο, έκανε εξαιρετική σέντρα στον Μήτρογλου, ο οποίος… δεν χαρίζεται και με κεφαλιά έκανε το 1-1 στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια από εκεί που ξεκίνησαν, την ισοπαλία.

Πρώτη και φαρμακερή…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει και πάλι με ρόλο… παθητικό και να προσπαθεί να «κρατήσει» την Άρσεναλ μακριά από τα καρέ του. Αυτό έγινε σε έναν μεγάλο βαθμό, όμως όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και μετά οι Άγγλοι έφτασαν στο γκολ στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Μέγιερι. Ο Μανωλάς έκανε λάθος εκτίμηση, ο Ζερβίνιο έστρωσε στον Ποντόλσκι και εκείνος δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το 2-1.

Οι κινήσεις στην σκακιέρα έγιναν από τον Ζαρντίμ, ο Πορτογάλος φόρτωσε την μεσαία του γραμμή αλλά και τα εξτρέμ με τους Ιμπαγάσα και Αμπντούν και τα υπόλοιπα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να κερδίσει μέτρα στη μεσαία γραμμή, όμως η καλά διαβασμένη άμυνα των Άγγλων, έκλεινε κάθε πιθανό διάδρομο για τους Πειραιώτες. Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ράμσεϊ να «κρεμάει» τον Μέγιερι, στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ολυμπιακός να φεύγει ηττημένος, όμως να δείχνει πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι αντίστοιχο με την περσινή σεζόν, όπου μετά το φινάλε της δεύτερης αγωνιστικής είχε δύο ήττες, όμως, τελικά, έπαιξε την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Συγκινητική και η παρουσία του κόσμου των Νταμπλούχων Ελλάδας, ο οποίος δεν σταμάτησε να φωνάζει και να «σπρώχνει» την ομάδα του σε κάτι καλύτερο.





Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλέιν (70’ Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (80’ Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80’ Ζιρού), Κοκλέν.

Στον πάγκο έμειναν: Σι, Αντρέ Σάντος, Τζουρού, Αρσάβιν.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Σιόβας, Μανιάτης, Μασάντο (81’ Πάντελιτς), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Φουστέρ, Ντιακιτέ (73’ Ιμπαγάσα), Γκρέκο (67’ Αμπντούν), Μήτρογλου.

Στον πάγκο έμειναν: Κάρολ, Μοντέστο, Λυκογιάννης, Ντιόγκο.

Διαιτητής: Μοέν (Νορβηγία)
Βοηθοί: Χάγκλουντ (Νορβηγία), Άντας (Νορβηγία)
Γήπεδο: Εμιρέιτς



اهداف ارسنال 3-1 أوليمبياكوس تعليق يوسف سيف από MediaMasrTv



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: