Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Διαφωνία Παναγόπουλου-Τσομίδη περί άρθρου 99

Οι δικηγόροι κύριοι Παναγόπουλος και Τσομίδης μίλησαν, μεταξύ άλλων, για την περίπτωση εισαγωγής του Άρη στο άρθρο 99 και συμφώνησαν ότι... διαφωνούν.

Ο κ. Παναγόπουλος είπε αρχικά:

"O ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι ό,τι πιο υγιές οικονομικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν υπήρχε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και τη τιμωρία της έδρας που μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα στο Champions League, όλα θα ήταν ακόμη καλύτερα".

"Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ο ΠΑΟΚ έπεσε στην παγίδα κόντρα στον Άρη. Δεν υπήρχε ηρεμία ούτε στον πάγκο, ούτε στο γήπεδο. Και ο Δώνης κινδυνεύει με 10 αγωνιστικές και πρόστιμο".

"Υπάρχει στο ΚΑΠ απαγόρευση προσφυγής στα αθλητικά δικαστήρια. Υπάρχει δεδικασμένο όταν η Νίκη Βόλου κι η Καλαμάτα κατέθεσαν προσωρινή διαταγή, αλλά την απέσυρε για να μην τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού. Το ίδιο ισχύει για τη Λάρισα και τις Σέρρες. Μόνο ο ΟΦΗ δεν τιμωρήθηκε σκανδαλωδώς. Και στον Ηρακλή έπρεπε να εφαρμοστούν τέτοια πράγματα, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν η ΕΠΟ τηρήσει τους κανονισμούς, αλλά πρέπει να το κάνει γιατί θα υπάρξουν καταγγελίες από μένα και τους συναδέλφους μου".

Ο κ. Τσομίδης απάντησε ως εξής: "O Άρης διέπεται από προσωρινή διαταγή και κανείς δεν μπορεί να στραφεί εναντίον του. Ό,τι νόμος υπάρχει που να διέπει το αυτοδιοίκητο, δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος. Πάγια η νομολογία δέχεται ότι βεβαίως πρέπει να εφαρμόζονται αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων, αρκεί να μην τίθενται άλλα θέματα. Σε τελική ανάλυση, θα γίνει δεκτή η εισαγωγή του Άρη στο άρθρο 99".

Ο κ. Παναγόπουλος ανταπάντησε: "H EΠΟ δεν σέβεται αποφάσεις αθλητικών δικαστηρίων και ΕΕΑ. Εμείς ξέρουμε τι παθαίνει όποιος δεν σέβεται τους νόμους. Εγώ, παράδειγμα, αναγνώριζα ότι βάσει νόμου έπρεπε κι η Θεσσαλονίκη να έχει δικαιοδοτικά όργανα, αλλά δεν μας στάθηκε καμία ομάδα και κανένας φορέας".

Αυτό στο οποίο συμφώνησαν, πάντως, οι δύο έγκριτοι δικηγόροι είναι ότι οι νόμοι, ούτως ή άλλως, δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: