Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά της Νάπολι!!

Στο «μικροσκόπιο» τα οικονομικά της Νάπολι
Οικονομικό έλεγχο της Νάπολι διέταξε η Εισαγγελία της Νάπολης, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από τον ιταλικό νότο. Ήδη κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στην περιοχή Καστελβολτούρνο και «ξεσκονίζει» ισολογισμούς, συμβόλαια και αποδείξεις πληρωμών. Ο λόγος που διετάχθη ο έλεγχος αυτός δεν έχει γίνει γνωστός.

Το ποδόσφαιρο στην Ιταλία έχει βρεθεί κατά καιρούς εν μέσω οικονομικών σκανδάλων που το συγκλόνισαν και το απείλησαν ακόμα και με αφανισμό. Στημένα παιχνίδια, ψευδείς ισολογισμοί, απόκρυψη οικονομικών στοιχείων, τεράστια έξοδα που με έξυπνο τρόπο «μοιράζονταν» στις επόμενες χρονιές, με σκοπό οι ισολογισμοί να μην παρουσιάζονται αρνητικοί. Αυτός, ίσως, είναι ο λόγος που η εισαγγελία της Νάπολης διέταξε τον οικονομικό έλεγχο της ομάδας της πόλης από την Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας.

Ήδη στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται στα γραφεία της Νάπολι, στο προπονητικό κέντρο του Καστελβολτούρνο και μελετούν έγγραφα που έχουν να κάνουν με αγορές και πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Το ενδιαφέρον των ελεγκτών εστιάζεται ακόμα στις σχέσεις της ομάδας με μάνατζερ και με τις οικονομικές συνδιαλλαγές με αυτούς.

Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει τον πλήρη έλεγχο όσων εγγράφων σχετίζονται με ισολογισμούς, συμβόλαια παικτών, συμφωνίες με εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, πληρωμές συμβολαίων των παικτών και των υπαλλήλων της ομάδας.

Η εισαγγελία της Νάπολης δεν προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση που να εξηγεί το λόγο που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Αυτό ίσως γίνει μετά τον ενδελεχή έλεγχο και τα αποτελέσματα που αυτός θα έχει.

Να σημειωθεί πως ανάλογο έλεγχο διέταξε η Εισαγγελία της Νάπολης και για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιταλίας.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: