Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Λεο-ντόκαρδος!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο “backstage” για την βραδιά του Λεονάρντο Ζαρντίμ ο οποίος αρχίζει να βάζει το στίγμα του στον Ολυμπιακό.
Λεο-ντόκαρδος

Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές ομάδες βιάζονται να... αντιγράψουν την Πόρτο ή να γίνουν Πόρτο. Εχουν πολύ δρόμο για αυτό. Ο Ζαρντίμ στο Emirates έδειξε ότι τουλάχιστον τον Ολυμπιακό είναι έτοιμος να τον μετατρέψει σε Μπράγκα.
Κι' αν αυτό το θεωρείται λίγο κάνετε λάθος. Δείτε τι έκανε την Τρίτη στην Τουρκία η Μπράγκα που έφτιαξε πέρυσι ο Ζαρντίμ, δείτε πόσο δυσκόλεψε τις Πόρτο και Μπενφίκα πέρυσι η Μπράγκα του Ζαρντίμ και δείτε που είναι φέτος στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας.
Ο Ολυμπιακός με την Αρσεναλ, ήταν οργανωμένος, διαβασμένος, με ξεκάθαρο σχέδιο το οποίο ο προπονητής έδειξε στους παίκτες και αυτοί το εφάρμοσαν πλήρως. Γενικά ήταν μία βραδιά που μας έδειξε πολλά για τον προπονητή Ζαρντίμ και κυρίως επέτρεψε στον ίδιο (τουλάχιστον) να... αγοράσει πολύ χρόνο για να κάνει την δουλειά του.
Ο Λεονάρντο φτιάχνει έναν Λεοντόκαρδο Ολυμπιακό, που ο χρόνος θα κυλά υπέρ του. Και μιλάμε για έναν προπονητή που ακόμη μαθαίνει τους παίκτες του και τις δυνατότητές τους, που δείχνει χαρακτήρα (να αφήσει εκτός τον Ιμπαγάσα ξανά ήθελε άντερα) και εμπιστοσύνη στην δουλειά του. Αν το να μείνει εκτός ο Ιμπαγάσα ήταν δύσκολη απόφαση, το να παίξει βασικός ο Σιόβας ως anchorman ήταν ένα μεγάλο ρίσκο που τον δικαίωσε 100%.
Με αυτό το 4-1-4-1ο Ζαρντίμ εμφάνισε την καλύτερη εκδοχή της Μπράγκα και γέμισε με αυτοπεποίθηση τους παίκτες του, οι οποίοι είδαν ότι αν εφαρμόσουν το σχέδιο, όλα θα πάνε καλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πήρε τα ρίσκα του, τοποθέτησε στις σωστές θέσεις τους παίκτες του (ο Μασάντο στον άξονα) Αν μάλιστα αντί του ανέτοιμου Ντιακιτέ έπαιζε ο Τοροσίδης και στην άμυνα δίπλα στον καταπληκτικό Κοντρέρας υπήρχε ο Αβράαμ, ίσως η κουβέντα σήμερα να ήταν πολύ διαφορετική.
Οπως και να έχει, η απογοητευτική εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με την Σάλκε μοιάζει πολύ μακρινό παρελθόν μετά την εμφάνιση στο Emirates και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού και του προπονητή του...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: