Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ανατροπή και 1-2 για McLaren

Σπουδαίο δώρο έκανε στον McLaren η Red Bull με την ασυνεννοησία της, δίνοντας τη νίκη στο Grand Prix της Τουρκίας στον Λούις Χάμιλτον, με τον Τζένσον Μπάτον να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου!Την πρώτη του φετινή νίκη στην Κωνσταντινούπολη πανηγύρισε δίκαια ο Χάμιλτον, κάνοντας μαζί με τον Τζένσον Μπάτον το 1-2 για τη βρετανική ομάδα, η οποία πλέον απολαμβάνει την κορυφή στο πρωτάθλημα των Κατασκευαστών με 172 βαθμούς, έναν μόλις παραπάνω από τη Red Bull, που τα «θαλάσσωσε» στο σημερινό αγώνα.

Οι «Ταύροι» ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα τους, αφού ο Μαρκ Γουέμπερ δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει την πρωτοπορία, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ –αν και δυσκολεύτηκε- κρατήθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τον Λούις Χάμιλτον. Μάλιστα, ο Αυστραλός έδειχνε πως τίποτα δεν θα τον κλόνιζε από τη θέση του. Ακόμη και όταν μπήκε μαζί με τον Χάμιλτον για αλλαγή ελαστικών, με τους μηχανικούς του να αποδεικνύονται πιο γρήγοροι.

Όμως, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως θα κατέστρεφαν στη Red Bull από μόνοι τους την προσπάθειά τους και τη δουλειά που έκαναν ολόκληρο το Σαββατοκύριακό; Κανείς. Περίπου 20 γύρους πριν το τέλος, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν αρκετά γρήγορος ώστε να επιχειρήσει προσπέρασμα στον Γουέμπερ και όλα έδειχναν πως θα τα κατάφερνε μέχρι που ο Γερμανός από την ανυπομονησία του να περάσει μπροστά ‘σφηνώθηκε’ με το δεξί εμπρός ελαστικό του στο μονοθέσιο του ομόσταβλού του, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει αλλάξει καθόλου τη γραμμή του.

Το λάθος ήταν αποκλειστικά του Φέτελ, ο οποίος κατέστρεψε το δεξί πίσω του τροχό και από την επαφή, τα δύο μονοθέσια βγήκαν εκτός πίστας. Ο Φέτελ εγκατέλειψε εμφανώς εκνευρισμένος, ενώ ο Μαρκ Γουέμπερ συνέχισε κανονικά μέχρι που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Όμως, από ότι φαίνεται μερίδιο ευθύνης έχει και η ομάδα, καθώς δεν ειδοποίησε τον Γουέμπερ πως ο Φέτελ είναι ταχύτερος (τουλάχιστον δεν ακούσαμε κάτι από την ενδοεπικοινωνία).

Μαθήματα από Χάμιλτον-Μπάτον

Τις καλύτερες στιγμές όμως, μας χάρισαν οι Λούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα οι δύο τους έδωσαν ‘μάχη’ για την πρωτοπορία, παραδίδοντας μαθήματα για το πώς πρέπει να γίνονται οι σωστές προσπεράσεις, χωρίς να υπάρχουν ατυχήμα. Οι δύο τους έδωσαν ρεσιτάλ, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 να κερδίζει αυτόν του 2009…

Δεν υπάρχουν σχόλια: