Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Φράγκος : Μόνο νίκη!

Ενα σετ χωρίζει τους διεθνείς μας από τη δεύτερη θέση του Β’ ομίλου, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011, στα γήπεδα της Αυστρίας και της Τσεχίας. Μπορεί το έργο αυτό να φάνταζε εύκολο στο ξεκίνημα, ωστόσο οι παίκτες της γαλανόλευκης τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους μαχητικούς βρετανούς. Ο πιο νέος παίκτης του ομοσπονδιακού συγκροτήματος, αλλά εξαιρετικός στη διάρκεια του δεύτερου τουρνουά, Ανδρέας Φράγκος δηλώνει ... «Δεν πάμε για το σετ, πάμε για τη νίκη».

«Τους υποτιμήσαμε»
Ο 21χρονος ακραίος του Πανελλήνιου παραδέχτηκε μετά τη δύσκολη νίκη επί των βρετανών, ότι... «Τους υποτιμήσαμε. Σκεφτόμασταν πολύ μελλοντικά και δώσαμε το βάρος μας στον αγώνα με τη Φινλανδία. Υποτιμήσαμε τους βρετανούς και γιαυτό το πληρώσαμε. Ευτυχώς δείξαμε στο τέλος το ψυχικό σθένος και πήραμε αυτό που χρειαζόμασταν».

«Δεν έχουμε την εμπειρία»
Η Εθνική μας ήταν από τις ομάδες που δεν είχε την πολυτέλεια της προετοιμασίας. Πλήρης αγωνίστηκε δυο μόλις μέρες πριν ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις της. Κάτι τέτοιο φάνηκε μέσα στο γήπεδο, τόνισε ο νεαρός παίκτης: «Δεν έχουμε κάνει πολύ δουλειά με την Εθνική. Δείτε για παράδειγμα τη Φινλανδία, που έχει κάνει δυο εβδομάδες προετοιμασία και στο παιχνίδι με τους λετονούς ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά. Εμείς λόγω απειρίας είναι δύσκολο να το κάνουμε».

Τα ποσοστά της γαλανόλευκης στο παιχνίδι με τους βρετανούς ήταν αρκετά χαμηλά, τόσο στις κόντρα επιθέσεις, όσο και στα τελειώματα των φάσεων: «Δεν ήμασταν καθόλου καλοί στην επίθεση, το ματς όμως κρίθηκε στην υποδοχή, την οποία σε ορισμένα σημεία βελτιώσαμε πολύ. Ημασταν σε σχετικά καλά επίπεδα υποδοχής, σίγουρα όμως θέλουμε δουλειά και θέλουμε και διάρκεια».

Αναφορικά με τον στόχο της Εθνικής, ο Ανδρεάς Φράγκος δεν περιορίζεται... στο ένα σετ...: «Δεν πάμε για το σετ στο παιχνίδι με την Φινλανδία. Πάμε για τη νίκη».

«Δεν κάνουμε επιλογές»
Το σετ βέβαια θεωρείται δεδομένο, αφού για τον στόχο αυτό δεν θα παίξει ρόλο μόνο η απόδοση των παικτών μας, αλλά και δυο πρώην τεχνικοί... Μάουρο Μπερούτο (προπονητής Φινλανδίας αλλά και Παναθηναϊκού) και Χάρι Μπρόκιγκ (προπονητής Μ. Βρετανίας και Ηρακλή) υποσχέθηκαν... να μας κάνουν το χατίρι, ο πρώτος δίνοντάς μας το σετ με τους φινλανδούς και ο δεύτερος παίρνοντας ένα σετ από τη Λετονία, γεγονός που μας οδηγεί αυτόματα στην δεύτερη θέση.

Ετσι η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τουρκία, Ιταλία, με τον Ανδρέα Φράγκο να... αρνείται να διαλέξει αντίπαλο: «Δεν κάνουμε επιλογές. Για μας ή μάλλον για μένα που συμμετέχω πρώτη φορά στην Εθνική, η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι σαν να κατέκτησα το πανευρωπαϊκό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: