Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αρης-Αυτοί που μένουν και αυτοί που…θα φύγουν

Αυτοί που μένουν και αυτοί που…θα φύγουν

Μπορεί να μην υπάρχει-ούτε και πρόκειται να υπάρξει- «επίσημο ανακοινωθέν» γύρω από το ποιοι έρχονται και ποιοι θα φύγουν από τον Άρη , αλλά τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους.
Βάσει λοιπόν των μέχρι στιγμής πληροφοριών και του ρεπορτάζ που πηγάζει από καλά διασταυρωμένες πηγές οι αλλαγές που θα σημειωθούν στο ρόστερ των «κιτρίνων» δεν θα είναι και λίγες ενώ υπό προϋποθέσεις-αν δηλαδή εκδηλωθούν σοβαρές προτάσεις για κάποιους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές- μπορεί να είναι πολύ περισσότερες.
Οι καινούριοι θα αφορούν όλες τις γραμμές και αρκετές θέσεις, από αυτή του τερματοφύλακα μέχρι την αμυντική διάταξη, το κέντρο αλλά και την επίθεση, αφού παντού υπάρχουν κενά, σύμφωνα πάντα με την «πραγματογνωμοσύνη» που κατέθεσε με τη λήξη της σεζόν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος και αποκλειστικός υπεύθυνος Έκτορ Κούπερ.

Τι γίνεται με το υλικό

Ο Άρης τελείωσε τη σεζόν με 29 ποδοσφαιριστές στη δύναμή του.
Πρόκειται για τους:Σηφάκη, Πέσκοβιτς,Πιοβεζάν, Φρασέρι(τερματοφύλακες).
Γκιάρο, Νασούτι, Αράνο, Βανγκέλι, Κουλουχέρη, Μπουγαίδη, Νέτο, Ορτίθ, Αντζίδη, Γραικό(άμυνα).
Ναφτί, Αντού, Μεριέμ, Οικονομόπουλο, Πρίττα, Κάλβο, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Χαβίτο(μεσαία γραμμή).
Αραβίδη, Κόκε, Τζόνσον, Κάμπορα, Λαμπριάκο, Ντέϊλι(επιθετικοί).
Από αυτούς, οκτώ είναι οι πλέον σίγουροι:
Σηφάκης, Γκιάρο, Νέτο, Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Πρίττας, Κόκε και Κάμπορα.
Δώδεκα είναι μετέωροι (σε εκκρεμότητα), ή κατά μια έννοια μπορούμε να πούμε ότι είναι «στον αέρα» και ίσως υπό… αμφισβήτηση.
Ο λόγος για τους: Νασούτι, Αντού, Χαβίτο, Μεριέμ, Αραβίδη, Ναφτί, Κάλβο, Νάτσο, Τζόνσον, Λαμπριάκο, Ντέϊλι, Αράνο.
«Εκτός-σχεδόν- ομάδας» βρίσκονται τέσσερις «κιτρινόμαυροι».
Τα ονόματα των Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Ορτίθ και Φερνάντεζ, είναι επικεφαλής στη σχετική λίστα.
Ως «λύσεις ανάγκης-προοπτικής», παραμένουν οι πέντε νεαροί που προωθήθηκαν από τις ομάδες νέων, δηλαδή οι Φρασέρι, Μπουγαϊδης, Οικονομόπουλος, Γραικός και Αγτζίδης, που θέλει να δει και να τους δώσει κάποιες ευκαιρίες ο Αργεντίνος.
Μια ανάσα οι πέντε και έπεται… συνέχεια

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί καμία περίπτωση μεταγραφής ένας έχει ήδη επιστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης και πέντε κλείνουν σύντομα .
Ο Βασίλης Ρόβας, υπολογίζεται στο έμψυχο δυναμικό, αφού …εξέτισε το «αγροτικό του» στον ΠΑΣ, ενώ ένα βήμα από την ομάδα βρίσκονται οι Τσεσνάουσκις, Λαζαρίδης, Μενδρινός και Βελλίδης.
Τα επόμενα βήματα που πρόκειται να γίνουν θα γίνουν σε συνάρτηση πάντα με το επίσημο ενδιαφέρον άλλων ομάδων για κάποια πρωτοκλασάτα ονόματα . Αν αυτό γίνει επίσημο και συγκεκριμένο και φύγουν τελικά κάποιοι βασικοί ποδοσφαιριστές , είναι λογικό ότι θα μπουν επιπλέον χρήματα στο ταμείο, όπως είναι φυσικό επακόλουθο να αποκτηθούν και κάποιοι άλλοι στις θέσεις τους για να καλύψουν τα κενά .Ήδη, ανεπισήμως, στο στόχαστρο ευρωπαϊκών και όχι μόνο συλλόγων είναι οι Σηφάκης, Κόκε, Κάλβο, Χαβίτο, ενώ άγνωστο παραμένει το τι εξέλιξη θα έχουν σημαντικά θέματα όπως αυτά με τους Νασούτι, Αράνο, Ναφτί, Γκαρσία και Τζόνσον. Ο Ναφτί , ο Αράνο και ο Γκαρσία έχουν συμβόλαια ενώ οι Νασούτι και Τζόνσον «παλεύουν» με τις μεγάλες τους ρήτρες.
Από τα αποτελέσματα των συζητήσεων-διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί και το τι κινήσεις θα γίνουν στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: