Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μάχες σε όλα τα μέτωπα στη Serie A!!


Μάχες σε όλα τα μέτωπα στη Serie A

Με νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι, συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της η Ρόμα, έχασε έδαφος η Φιορεντίνα, σε άσχημη φάση Ίντερ και Μίλαν, φουντώνει η μάχη για την παραμονή.

Μετά το πέρας της 28ης αγωνιστικής στο Campionato, δέκα στροφές απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος με όλα τα μέτωπα να είναι ανοιχτά, τόσο στην κορυφή όσο και στο πώς θα μοιραστούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και το ποιες ομάδες θα πάρουν την δρόμο για τη Serie B.

Η μάχη της κορυφής

Η Γιουβέντους με το διπλό που πήρε στο Μπέργκαμο έφτασε τους 64 βαθμούς και βρέθηκε ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή στο +3 από τη Νάπολι, με την οποία είχε βρεθεί προς το παρόν ισόβαθμη το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη νίκη των «ατζούρι» επί της Κιέβο Βερόνα στο «Σαν Πάολο» με 3-1.

Οι «μπιανκονέρι» ισοφάρισαν την καλύτερη αμυντική επίδοση στην ιστορία τους, με την ομάδα της φετινής χρονιάς να βάζει το όνομά της δίπλα σε αυτή της σεζόν 1972-73, όταν δεν είχε δεχτεί γκολ για 9 συνεχόμενα παιχνίδια, ρεκόρ που μπορεί να καταρρίψει στον προσεχή αγώνα απέναντι στη Σασουόλο στο «Juventus Stadium».

Παράλληλα, ο αρχηγός της «Μεγάλης Κυρίας» Τζιανλουίτζι Μπουφόν, κρατώντας το μηδέν, ανέβηκε στο βάθρο των τερματοφυλάκων, καθώς πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση σε χρόνο απαραβίαστης εστίας φτάνοντας τα 836 λεπτά, σπάζοντας και την δική του καλύτερη επίδοση και ξεπερνώντας τους Ντα Πότσο (Τζένοα 63'-64'), Πελιτσόλι (Ρόμα 03'-04') και Πινάτο (Αταλάντα 96'-97').

Ο 38χρονος «πορτιέρε» βρίσκεται πίσω μόνο από τους Σεμπαστιάνο Ρόσι, που κατέχει το απόλυτο ρεκόρ με 929 λεπτά και Ντίνο Τζοφ με 903.

«Κερδίζουμε αλλά οι υπόλοιπες ομάδες είναι ακόμα εκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε κοιτώντας και την Ρόμα που ακολουθεί. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στους 87 βαθμούς», τα λόγια του Μαξ Αλέγκρι που δεν άφησε περιθώρια εφησυχασμού.

«Δεν κοιτάζουμε την Γιουβέντους. Στο τέλος θα δούμε πού θα έχουμε φτάσει», δήλωσε ο προπονητής της Νάπολι Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Κουλιμπαλί να προσθέτει «στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την έξοδο στο Champions League, από 'κει και πέρα βλέπουμε», ενώ άπαντες στρέφουν το βλέμμα στην επόμενη αναμέτρηση με το Παλέρμο στη Σικελία.

Η μάχη της 3ης θέσης

Μπορεί ημερολογιακά η άνοιξη να μπήκε λίγες μέρες πριν, η Ρόμα όμως ζει τη δική της εδώ και καιρό. Σκόρπισε τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο» με 4-1, έφτασε τις 7 συνεχόμενες νίκες, βρίσκεται μόνη πρώτη στην 3η θέση και σύμφωνα με τον τεχνικό της Λουτσιάνο Σπαλέτι «στόχος αποτελεί πλέον η 2η θέση», ενώ πρόσθεσε «ήρθα να τελειώσω αυτό που δεν πρόλαβα το 2008. Τότε αξίζαμε το Σκουντέτο, ήμασταν καλύτεροι από την Ίντερ».

Όσο για τον προσεχή επαναληπτικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς του 0-2 της Ρώμης, αρκέστηκε μόνο να πει πως «η Ρεάλ μπορεί να νικηθεί», δείχνοντας πάντως αισιοδοξία και πίστη.

Κι αν οι «τζιαλορόσι» ζουν την δική τους άνοιξη, στο Μιλάνο και στη Φλωρεντία υπάρχει σκοτεινιά!

Οι παίκτες του Πάολο Σόουζα υπέστησαν βαριά ήττα, είδαν τη Ρόμα, με την οποία ήταν ισόβαθμοι, να ξεφεύγει στο +3, περισσότερο όμως αυτό που πόνεσε ήταν η κακή εμφάνιση.

Η Φιορεντίνα στον αγώνα της Παρασκευής είχε 48% κατοχή και ενώ ο μέσος όρος της είναι στο 57%, κάνοντας μόνο ένα σουτ προς την εστία!

Πλέον, στο στρατόπεδο των «βιόλα» επιθυμούν να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική που υποδέχονται την Ελλάς Βερόνα, θέλοντας να «εκμεταλλευτούν» βαθμολογικά το αποτέλεσμα του παιχνιδιού Ρόμα-Ίντερ στις 19 Μαρτίου.

Η «καταχνιά» του Μιλάνο

Μπορεί η Ίντερ να επέστρεψε στις επιτυχίες με το 3-1 επί του Παλέρμο στο «Τζουζέπε Μεάτσα», εξακολουθεί να βρίσκεται όμως στο -5 από την τρίτη θέση, στην οποία επιβάλλεται να τερματίσει προκειμένου να μην γιγαντωθούν τα οικονομικά της προβλήματα, κάτι που μοιάζει δύσκολο σε συνδυασμό με την φόρμα στην οποία βρίσκεται η Ρόμα.

Τουλάχιστον οι 3 βαθμοί επανέφεραν το καλό κλίμα στην ομάδα.

Αντίστροφη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της συμπολίτισσας Μίλαν. Ποιος είδε τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς μετά την λήξη του αγώνα με τη Σασουόλο (ήττα 2-0 για τους «ροσονέρι») και δεν τον φοβήθηκε!

Ο Σέρβος τεχνικός ήταν έξαλλος τόσο με τη διαιτησία, για την οποία όπως είπε δεν μπορούσε να μιλήσει, όσο και με τους παίκτες του καταλογίζοντας ευθύνες για τις χαμένες ευκαιρίες πριν η ομάδα του βρεθεί πίσω στο σκορ, όσο και για τα δύο τέρματα που δέχτηκε, καθώς προήλθαν από φάσεις που οι γηπεδούχοι συνηθίζουν και τις οποίες είχαν μελετήσει στο βίντεο πως θα αντιμετωπίσουν, ενώ τόνισε πόσο έλειψε ο Νιάνγκ λόγω της πίεσης που ασκεί όταν η ομάδα αμύνεται.

Τα μεγαλύτερα πυρά συγκέντρωσε ο Μπάκα που χρεώνεται το πρώτο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, καθώς δεν μάρκαρε τον αντίπαλο παίκτη, με τον προπονητή της ομάδας του Μιλάνο να εντοπίζει το πρόβλημα στην έλλειψη συγκέντρωσης.

Η 3η θέση απέχει πλέον 9 βαθμούς ενώ η Σασουόλο βρίσκεται μόλις 3 βαθμούς πίσω, στην 7η θέση, κυνηγώντας τους «ροσονέρι», που στο χειρότερο σενάριο, αν τερματίσουν πίσω από τους «νεροβέρντι» και χάσουν στον τελικό κυπέλλου από την Γιουβέντους θα μείνουν εκτός Ευρώπης!

Η μάχη της παραμονής

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, η νίκη της Φροζινόνε επί της Ουντινέζε (2-0)έβαλε την ομάδα του Λάτσιο ξανά στο κόλπο της παραμονής, καθώς απέχει μόλις ένα πόντο από την Παλέρμο.

Την Κυριακή μάλιστα φιλοξενείται από την Κάρπι που με νίκη θα διατηρεί και αυτή ελπίδες να παραμείνει στη Serie A, ενώ Αταλάντα και Ουντινέζε να έχουν μπει σε μπελάδες καθώς βρίσκονται μόνο 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: