Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Μιλάει για Μίτσελ!!

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι άνθρωποι του Άρη, που είναι εν αναμονή μιας σημαντικής για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας απάντησης. Συγκεκριμένα, στους «κίτρινους» προτάθηκε η προοπτική δανεισμού του Μίτσελ, 26χρονου φορ που απέκτησε πριν λίγες μέρες η Μπενφίκα, η οποία δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα του δώσει μια θέση στο ρόστερ της.

Οι ιθύνοντες του Άρη αφού «τσέκαραν» τον παίκτη και ενημέρωσαν τον Μάκη Κατσαβάκη, που έδωσε τη συγκατάθεση του, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και πλέον περιμένουν τις εξελίξεις από μεριάς Μπενφίκα για τον αν θα τον κρατήσει στο δυναμικό της ή θα τον δανείσει. Το οξύμωρο πάντως στην όλη υπόθεση είναι ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες, τον Ιούλιο, οι «Αετοί» δαπάνησαν χρήματα για να τον αποκτήσουν από την Πάκος Φερέιρα και μάλιστα τον δέσμευσαν με 4ετές συμβόλαιο. Επιπροσθέτως, ο προπονητής της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους ξεκίνησε τον Μίτσελ στο βασικό σχήμα στο προ ημερών φιλικό με την Γιουβέντους! Τα ρεπορτάζ πάντως από την Πορτογαλία σημειώνουν ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός προσπαθεί να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς, ενώ εμφανίζονται και δηλώσεις του μετά το φιλικό με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, στις οποίες ο Μίτσελ σημειώνει πως θέλει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, δείγμα του ότι αυτή τη στιγμή είναι μετέωρος. Πάντως, όπως και να έχει, φαίνεται πως πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, που είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων, όπως οι τελική απόφαση του προπονητή, οι προθέσεις της Μπενφίκα για το μέλλον του, η δική του επιθυμία καθώς και το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλης ομάδας που θα ενδιαφερθεί για τον δανεισμό του.

Από τη σάλα στο χόρτο!

Όποιος αναζητήσει στοιχεία για τον Μίτσελ Σόουζα Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, θα διαπιστώσει ότι πριν το 2008 δεν εμφανίζεται να ανήκει σε επαγγελματική ομάδα. Αυτό έχει την εξήγηση του, καθώς ο 26χρονος φορ, γεννημένος στο Σάο Πάολο στις 22 Αυγούστου του 1986, έβγαζε το «ψωμί» του παίζοντας ποδόσφαιρο σάλας! Το συγκεκριμένο είδος είναι εξαιρετικά διαδεδομένο σε Βραζιλία και Πορτογαλία και ο Μίτσελ φαίνεται ότι το εξασκούσε, μέχρι η Πεναφιέλ να τον εντάξει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2008. Στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε μαζί της στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας έπαιξε 60 ματς και σκόραρε 26 φορές, οδηγώντας την Πάκος Φερέιρα να τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2011. Ο Μίτσελ στον ένα χρόνο που έπαιξε εκεί συμμετείχε σε 28 ματς της πρώτης κατηγορίας και σημείωσε 9 γκολ, μπαίνοντας στο «μάτι» της Μπενφίκα, η οποία τον αγόρασε πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος πέρσι σκόραρε και στα δύο παιχνίδια κόντρα στους «Αετούς», ενώ σημείωσε δύο γκολ και απέναντι στην άλλη μεγάλη ομάδα της Λισσαβόνας, την Σπόρτιγκ! Εκτός από φορ περιοχής μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός εξτρέμ, στην πλευρά που είναι και το καλό του πόδι.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: