Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

«Χτίζουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια»

«Χτίζουν αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια»
Δυνατά φιλικά, όπως αυτό με τη Φιορεντίνα γεμίζουν με αυτοπεποίθηση τους νεαρούς παίκτες του Άρη και όσο βάζουν την «ομάδα πάνω από το εγώ» θα έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους, σύμφωνα με τον προπονητή των «κίτρινων», Μάκη Κατσαβάκη.

Ικανοποιημένος, κυρίως με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου εμφανίστηκε ο Έλληνας τεχνικός, ενώ επισήμανε ότι στο δεύτερο δόθηκε ευκαιρία στους Ιταλούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. «Μας κόπηκαν τα πόδια, μακάρι να μην έχει τίποτα σοβαρό», σχολίασε για τον τραυματισμό του Γιαννιώτα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού:

Για το φιλικό με την Φιορεντίνα: «Ξεκινήσαμε πολύ συντονισμένα το πρέσινγκ, το οποίο καρποφόρησε με το γκολ. Είχαμε προϋποθέσεις να πετύχουμε άλλο ένα τέρμα και ίσως με πιο ήρεμες σκέψεις να βγάλουμε κι άλλες ευκαιρίες. Από το 35’ και μετά χάσαμε το συντονισμό μας και η αξία της Φιορεντίνα ξεδιπλώθηκε στο γήπεδο. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να τους ακολουθήσουμε, γιατί εμείς τώρα είμαστε στην κορύφωση της προετοιμασίας μας, ενώ αυτοί στο τέλος της και γι’ αυτό κάναμε τις αλλαγές. Επανήλθαμε με νορμάλ πρέσινγκ και γίναμε επικίνδυνοι ξανά, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε με τον Κανούλα. Ήταν μια πολύ καλή πρόβα, μια σπουδαία εμπειρία αυτό το φιλικό απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα με έναν εκπληκτικό παίκτη, το Νο 8 (σ.σ.Γιόβετιτς). Έχουμε πάρα πολλά να κερδίσουμε από αυτά τα παιχνίδια και το ευτύχημα είναι ότι βγήκε η προετοιμασία χωρίς τραυματισμό από κόπωση».

Για τον τραυματισμό του Γιαννιώτα: «Μας «κόπηκαν» τα πόδια στην αρχή, αλλά μας είπε ο γιατρός ότι δεν είναι η βλάβη που φοβόμασταν. Μακάρι για το παιδί γιατί είναι κρίμα.

Για τον κόσμο που έδωσε το παρόν στο παιχνίδι: «Να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ. Τα παιδιά πήραν μια γεύση από την υποστήριξη που θα έχουν και εγώ προσωπικά θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Για την προσπάθεια των νέων παιδιών: Τα φοβόμουν αυτά τα φιλικά γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε με τόσο δυνατούς αντιπάλους, αλλά τα παιδιά δείχνουν ότι όσο κυριαρχεί το “όλα για το σύνολο” και βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ, θα έχουμε διάρκεια. Έχω την αίσθηση ότι θα αντέξουμε. Yπάρχει προσπάθεια και από μένα και από τα παιδιά της διοίκησης να κρατήσουμε πειθαρχημένο αυτό το σύνολο» ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Τα παιδιά είναι χαρούμενα γιατί βλέπουν ότι πατούν καλά στα πόδια τους απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Γεμίζουν με αυτοπεποίθηση. Πρέπει να προετοιμαστούν για το πρωτάθλημα και μέσα από αυτά τα παιχνίδια χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους. Χρειάζεται αυτό γιατί δεν έχουν “μπαρούτι”, ούτε από Χαριλάου ούτε από Α’ Εθνική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: