Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Τα επαγγελματικά (όχι όμως και ελληνικά) στάνταρ του Ζαρντίμ!

Ο επαγγελματισμός του Λεονάρντο Ζαρντίμ αγγίζει τα όρια της τελειότητας. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Τα επαγγελματικά (όχι όμως και ελληνικά) στάνταρ του Ζαρντίμ
Tα οποία φαίνεται πως ξεπερνούν κάποια στιγμή τα δεδομένα της Ελλάδας και σε άλλες εποχές δεν θα ήταν απίθανο ακόμη και να υπονομεύσουν τη δουλειά του.
Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας των «ερυθρολεύκων» πάντως δεν αφήνει περιθώρια για εσωτερικές αναταράξεις και είναι πλέον εκατό τοις εκατό στο χέρι του Πορτογάλου να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά, στη μετά Βαλβέρδε εποχή και να ανεβάσει ακόμη ένα επίπεδο υψηλότερα τους Πειραιώτες.
Αρκεί να βρει τους κώδικες να επικοινωνήσει με νορμάλ τρόπο τα αυτονόητα γι αυτόν στάνταρ. Όπως έκανε εχτές όταν, γυρίζοντας μετά από μία εβδομάδα στην Ολλανδία, πήγε τους παίκτες για προπόνηση στου Ρέντη, ενώ είχαν ταξιδέψει από το Έρμελο οδικώς προς το Ντίσελντορφ και από εκεί αεροπορικώς για την Αθήνα. Κανείς βέβαια εν μίλησε και δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί αυτό, καθώς οι Έλληνες πρώτης γραμμής, όπως ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, ο Μανιάτης, ο Μήτρογλου και ο Φετφατζίδης δεν αποτελούν αυτό που στο «ερυθρόλευκο» παρελθόν λεγόταν κλίκα ελληνικής απόχρωσης !
Για διαφορετικούς λόγους του καθενός, η συνοχή τους εξωαγωνιστικά δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Δεν υφίσταται με την κακή έννοια, επομένως δεν θα είναι πρόβλημα και για τον προπονητή. Έτσι κι αλλιώς στου Ρέντη διαπιστώνουν καθημερινά πως τα πέντε μέλη του «ερυθρόλευκου» τεχνικού επιτελείου δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και είναι άξιοι εκπρόσωποι της σχολής του συμπατριώτη τους Μουρίνιο, ο οποίος βάζει πάνω απ όλα την πειθαρχία.
Τα ήδη αμέτρητα ταξίδια πάντως είναι επίσης ένα ζήτημα για τον Ολυμπιακό, καθώς μετά το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία, ακολούθησαν τα τρία φιλικά στο νότο της Πορτογαλίας, η Ολλανδία, ακολουθεί το φιλικό με τη Σπόρτιγκ στη Λισαβόνα και η ιστορία τελειώνει στην Ιταλία με τη Νάπολη.
«Βαριές» έχουν πέσει στους ποδοσφαιριστές και οι συνήθειες του νέου τεχνικού επιτελείου των «ερυθρολεύκων» στην Αθήνα. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τους «τρέχει» από τα... χαράματα, στις προπονήσεις, όπως κάνει και στα αεροδρόμια. Άπαντες στου Ρέντη έχουν βέβαια να πουν ένα καλό λόγο για τον Πορτογάλο τεχνικό και γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αυτές οι τακτικές εφαρμόζονται σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία και τα σχόλια του βοηθού προπονητή της Οσασούνα Αλφρέντο Σάντες, που παρακολούθησε τις προπονήσεις του Ζαρντίμ στο Έρμελο, για την ποιότητα των προπονήσεων του Ολυμπιακού. Πάντως, το πρωινό ξύπνημα «φτιάχνει» κάποιες φορές ακόμη περισσότερο το κλίμα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, καθώς τα ξεκαρδιστικά απρόοπτα δεν λείπουν. Όπως οι ατημέλητες ενδυμασίες κάποιων παικτών, που δεν βλέπουν τι φοράνε...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: