Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Διπλό μεταγραφικό «χτύπημα»

Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε χθες και επίσημα την απόκτηση δυο ποδοσφαιριστών. Πιο συγκεκριμένα, επισημοποίησε την επιστροφή του Νίκου Σουλίδη στον Ηρακλή και επικύρωσε την έλευση του Γιάννη Σωτηρόπουλου, ο οποίος προπονούνταν εξάλλου τις τελευταίες μέρες με την υπόλοιπη ομάδα.

Τον παίκτη γνώριζε ο Γιώργος Στράντζαλης, που προφανώς, όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι και επιλογή του. Ο Σωτηρόπουλος χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση πλέον ως παίκτης του Ηρακλή, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Σουλίδη που έκανε χθες το απόγευμα την πρώτη του προπόνηση ξανά με τα «κυανόλευκα».

Επτά προσθήκες

Οι δυο παίκτες ανεβάζουν τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού στα έξι συνολικά, μετά από την έλευση των Βαγγελόπουλου, Φιρινίδη, Στεφανίδη και Λιόλιου. Στην ομάδα είναι επίσης και ο Θώριαν. Σύμφωνα, πάντως, με την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας η υπογραφή του συμβολαίου και για τους ποδοσφαιριστές είναι δυο χρόνια.

Ντεμπούτο με Μαρκαριάν

Ο Σουλίδης, που συμφώνησε με την ομάδα την Παρασκευή, μετά την αποχώρησή του από τον Ηρακλή έπαιξε στο Αιγάλεω, στον Πιερικό, στην Κοζάνη, στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν στον Τύρναβο. Κατά γενική ομολογία μάλιστα έκανε και μία πολύ καλή χρονιά, ενώ είχε τεθεί αντιμέτωπος κιόλας κόντρα στον Ηρακλή, στο ματς του Καυτανζογλείου, που είχαν κερδίσει οι Θεσσαλοί με 1-0.

Ο Σουλίδης είναι γεννημένος στις 28/10/1986 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τις ακαδημίες του Ημίθεου, σε ηλικία 7 χρονών. Έκανε ντεμπούτο με προπονητή τον Σέρχιο Μαρκαριάν το 2004 σε ηλικία 18 χρονών, σε αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Νίκη Βόλου και συνέχισε να φοράει τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ μέχρι το 2007.

«Από την στιγμή που έφυγα από την ομάδα ήθελα να επιστρέψω και να βοηθήσω τον Ηρακλή. Το πίστευα ότι θα συμβεί και έτσι έγινε. Τώρα είμαι υποχρεωμένος να δείξω μέσα στο γήπεδο ότι μπορώ να φοράω την φανέλα αυτής της ομάδας και να πετυχουμε τους στόχους μας», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Σουλίδη μετά από την υπογραφή του συμβολαίου του με την ομάδα.

«Επέστρεψα σπίτι μου»

Ο Σουλίδης στις δηλώσεις του για την επιστροφή του στους «κυανόλευκους», είπε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που γύρισα στον Ηρακλή. Ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Ηρακλή και φόρεσα τη φανέλα με τον Ημίθεο για 14 ολόκληρα χρόνια. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της», ήταν οι κουβέντες του.

Αναφορικά με την επιλογή του και το γεγονός ότι ήταν μία ανάσα πριν από τη συμφωνία του με τη Λάρισα, ο Σουλίδης επισήμανε κατηγορηματικά: «Υπήρχε ενδιαφέρον από 2-3 ομάδες της Football League, αλλά και από την Κύπρο. Μόλις όμως υπήρξε κρούση από τον Ηρακλή, δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Ήθελα να φορέσω ξανά την φανέλα με τον Ημίθεο».

Η επιθυμία του ήταν μεγάλη, έτσι ώστε να επιστρέψει και γι αυτό δεν χρειάστηκαν πολλές λεπτομέρειες. «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και τον πρόεδρο να ξαναπαίξει η ομάδα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, εκεί που αξίζει. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και σε καμία περίπτωση δε δυσκολευτήκαμε να βρούμε την χρυσή τομή. Ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ομάδα με τεράστια δυναμική φιλάθλων. Ξέρω πολύ καλά που βρίσκομαι.

Δεν αξίζει στον Ηρακλή όσο περνάει τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τον αποκαταστήσουμε αγωνιστικά από την πλευρά μας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σουλίδης για να συνεχίσει με νόημα: «Χάρηκα που είδα τον Νατσούρα στην ομάδα με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και παλιότερα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: