Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η ώρα του Σαββίδη!!

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για το προβάδισμα που μπορεί να δώσει η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σε ένα δυσμενές ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα.
Η ώρα του Σαββίδη
Tα μαλλιά του Ζήση Βρύζα έχουν... ασπρίσει με όλα όσα έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά στον ΠΑΟΚ. Τα προβλήματα (κυρίως οικονομικά) ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
Σίγουρα έχουν κληρονομηθεί από το παρελθόν, όμως η λύση τους μετακύλησε στο δύσκολο -και λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης- παρόν.
Τη μIα χρειάστηκε να πουληθεί ο Βιεϊρίνια και να αποδεσμευτεί (γλιτώνοντας ένα ποσό) ο Κοντρέρας για να μη δεχτεί «κόκκινη κάρτα» ο ΠΑΟΚ από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια ήταν αναγκαίο το δάνειο των δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον Σαββίδη, για να μην αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος» πρόβλημα με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων από την ΕΠΟ. Λίγο αργότερα ήρθε η παραχώρηση (μια και καλύφθηκε η ρήτρα του 1,5 εκατ. ευρώ) του Σταφυλίδη στην Λεβερκούζεν, η πώληση του Μαλεζά στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και το «Ο.Κ.» για την αποδέσμευση (με κέρδος 300.000 ευρώ περίπου για τον ΠΑΟΚ) του Κρέσιτς, που βρήκε «καταφύγιο» στη Λοκομοτίβ Μόσχας. Όλα τα παραπάνω έδωσαν σημαντικές οικονομικές ανάσες.
Τα περιθώρια, όμως, έχουν στενέψει. Τα πολλά και συσσωρευμένα χρέη λειτουργούν σαν θηλιά στον λαιμό του ΠΑΟΚ και η λύση που βρίσκεται στον ορίζοντα (μια και δεν… παίρνει την ομάδα να πουλήσει κι άλλον πρωτοκλασάτο παίκτη) έχει να κάνει με τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο Βρύζας και οι συνεργάτες του έχουν προβεί σε προσπάθειες που ήταν πάνω από τις δυνατότητές τους. Πλέον είναι αναγκαίο να πάρει τα ηνία του ΠΑΟΚ (και -γιατί όχι- και με τον Βρύζα κοντά του) ένας επιχειρηματίας με το κατάλληλο οικονομικό υπόβαθρο, που θα ακολουθήσει μια σοβαρή πολιτική, δίνοντας όραμα στον ΠΑΟΚ και κυρίως στους φιλάθλους του, που μοιάζουν ακόμη (και παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας που έφτιαξε ο Δώνης) «παγωμένοι» και καχύποπτοι.
Σίγουρα όταν αναλάβει ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ, ο φάκελος του οποίου εγκρίθηκε την Πέμπτη από την ΕΕΑ και έχει δηλώσει ότι από τις 15 Αυγούστου θα γίνει ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου», δεν θα μοιράζει έτσι απλά τα ευρώ του… Όμως η οικονομική του επιφάνεια, σε συνδυασμό με τη λογική αντιμετώπιση μιας επιχείρησης-ποδοσφαιρικής ομάδας μπορούν να δώσουν το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, σε ένα δυσμενές ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ελλάδα.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: