Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Άργησε… αλλά το καθάρισε!

Το απόλυτο έκανε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η οποία πέρασε και από την Λιθουανία με σκορ 3-1, σε αγώνα για τον ένατο όμιλο των προκριματικών του EURO 2012 και σε πέντε αναμετρήσεις έχει ισάριθμες νίκες. Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έκανε τα εύκολα δύσκολα και χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Κινγιάσκας στο 70ο λεπτό για να πάρει το προβάδισμα.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα είχε στον αγώνα η Ισπανία που πήρε το προβάδισμα στο 19΄ με τον Τσάβι. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να σκοράρουν και να δίνουν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Σκόρερ για τη Λιθουανία ήταν στο 57΄ο Στανκεβίτσιους.

Στη συνέχεια η Ισπανία ζορίστηκε και χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του αμυντικού της Γιαγκελόνια, Κινγιάσκας στο 70΄ για να πάρει το προβάδισμα 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83ο λεπτό ο Μάτα ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 67΄.

Με αυτή τη νίκη η πρωταθλήτρια Ευρώπης καθάρισε με την πρωτιά του ομίλου και έφτασε στην ένατη συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμες επίσημες αναμετρήσεις (μετά την ήττα από την Ελβετία στο Μουντιάλ)

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1.Ισπανία 15 (5)

2.Τσεχία 9 (5)

3.Σκωτία 4 (4)

4.Λιθουανία 4 (4)

5.Λίχτενσταϊν 0 (4)

Δεν υπάρχουν σχόλια: