Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Τέρμα το παραμύθι"

Ο Στράτος Σεφτελης γράφει στο "Εθνοσπόρ" ότι η οικονομική ασφυξία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι προ των πυλών...
"Τέρμα το παραμύθι"
Τα λεφτά δεν υπάρχουν πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οπως δεν υπάρχουν γενικά στην Ελλάδα. Αυτή η αφθονία χρημάτων, που σημάδεψε την ευδαιμονία των προηγούμενων ετών, έλαβε τέλος. Τα χρήματα, που ένα σημαντικό μέρος από αυτά προέρχονταν από άνομες δραστηριότητες ή ήταν δανεικά, τελείωσαν. Το ποδόσφαιρο, ειδικότερα, συντηρείται πλέον από δύο βασικές πηγές: Την τηλεόραση και τον ΟΠΑΠ.
Και οι δύο αυτές πηγές δεν είναι στα καλύτερά τους, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Η ανέχεια του κόσμου σίγουρα επηρεάζει τις πωλήσεις της ψηφιακής τηλεόρασης, η οποία λογικά θα προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευτεί τα ποσά των συμβολαίων. Ο ΟΠΑΠ δεν μπορεί να χρηματοδοτεί άλλο ένα προϊόν που είναι βυθισμένο στην αναξιοπιστία. Αρα; Η οικονομική ασφυξία είναι προ των πυλών.
Αυτή είναι μια ορατή πραγματικότητα πλέον. Ερχόταν εδώ και δύο χρόνια, αλλά ουδείς έλαβε τα μέτρα του. Και τώρα που ήρθε θα τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, που προμηνύονται ραγδαίες και επώδυνες. Είναι και η αδειοδότηση. Αμα χρωστάς δεν παίζεις. Απλά πράγματα. Και σε δύο χρόνια μπαίνει και η ΟΥΕΦΑ στην εφαρμογή του «οικονομικού ιπποτικού παιχνιδιού». Και στην ΟΥΕΦΑ δεν παίρνουν ούτε από συλλαλητήρια ούτε από καταλήψεις Γραφείων...
Οι ομάδες, λοιπόν, πρέπει να σταματήσουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Και να τους πουν ωμά την αλήθεια: Οτι λεφτά τέρμα! Θα παίζουμε με ταλέντα που θα βγάζουμε εμείς. Ελληνόπουλα. Και στην Ευρώπη δεν θα βάζουμε φανέλα με μακρύ μανίκι... Καλοκαίρι θα παίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: