Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«Ανάλυσε το» με «ντόπες» από τον Τσιώλη

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο διακρίθηκε με το... καλημέρα ο Σάκης Τσιώλης ήταν ο τομέας της ψυχολογίας. Το διαπίστωσαν όλοι από την πρώτη στιγμή, το ομολόγησαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη.

Ο Θεσσαλός προπονητής θέλοντας να βάλει την ομάδα στη... διαδικασία συγκέντρωσης για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη - ο οποίος όχι άδικα χαρακτηρίστηκε ως τελικός - μίλησε στους παίκτες του, προσπαθώντας να λειτουργήσει κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. «Πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι μας. Περιμένω να σας δω συγκεντρωμένους και με την απαιτούμενη ηρεμία στον αγωνιστικό χώρο. Η διαχείριση του αγώνα είναι κλειδί για την τελική του έκβαση και θέλω εμείς να είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη. Σαν ομάδα έχουμε πολλές αρετές και αρκεί να είμαστε με καθαρό μυαλό για να τις δείξουμε και στο γήπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο Τσιώλης μιλώντας προς την ομάδα.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στάθηκε ο έμπειρος σε καταστάσεις... πίεσης προπονητής ήταν ο «έλεγχος των νεύρων» και ζήτησε: «να μην παρασυρθούμε, όσο κι αν υπάρχει ένταση στο παιχνίδι, αλλά και να μην δοθεί το παραμικρό δικαίωμα στους γηπεδούχους». Ας μην ξεχνάμε, ότι υπάρχουν παραδείγματα φέτος ποδοσφαιριστών του Άρη που έπεσαν στην παγίδα των αντιπάλων και στέρησαν την ομάδα από τις υπηρεσίες τους (π.χ. Μίσελ, Βανγκέλι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: