Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αλέφαντος: «Μην κάνετε σαν κυρά Κατίνες»

Ο Παναθηναϊκός δεν δικαιούται να ασχολείται με τον Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Αλέφαντος. «Δεν έχει καλούς παίκτες, δεν είναι για Παναθηναϊκό οι παίκτες αυτοί, ό,τι και αν λένε, όσες δικαιολογίες και αν ψάχνουν», τόνισε ο πρώην τεχνικός των Πειραιωτών και πρόσθεσε: «Τι ασχολείστε στον Παναθηναϊκό συνέχεια σαν κυρά Κατίνες με τον Ολυμπιακό, κοιτάξτε τα χάλια της ομάδας σας».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Νίκος Αλέφαντος στην εφημερίδα «Φως»

Πώς είδες το ματς στην Τούμπα; Υπάρχει γκρίνια.

«Ρε ’σεις πολύ καλός ήταν ο Ολυμπιακός, τον έπνιξε τον ΠΑΟΚ, έφερε την Τούμπα… τούμπα. Μου άρεσε, μπήκε σαν επιβήτορας στο γήπεδο! Αυτή τη φορά πίεσε ψηλά και επιθετικά, έπαιξε όπως με τον Βαλβέρδε πέρσι στο ίδιο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος στη σύνθεσή και στην τακτική του».

Πες μου για τον ΠΑΟΚ.

«Έπρεπε να παίξει από την αρχή ο Λάζαρ, αργότερα διόρθωσε το λάθος του ο Δώνης. Αρχικά, όμως, με Φωτάκη που είναι αργός στα χαφ και με τον μικρό τον Κάτσε, έχασε το κέντρο ο ΠΑΟΚ διότι ο Ολυμπιακός είχε τρεις στα χαφ, βοήθαγε και ο Φουστέρ που έκλινε προς τα μέσα, έβγαζε τέσσερις στο κέντρο ο Ολυμπιακός. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε βοήθειες από τον Λόρενς που είναι βαρύς, οι δύο του χαφ λοιπόν χαθήκανε στο κέντρο. Εξαρθρώθηκε ο ΠΑΟΚ, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Μόνο με βαθιές μπαλιές προσπαθούσε να βρει ο Λίνο από την άλλη πλευρά τον Σαλπιγγίδη που ήταν ο μόνος που κάτι έκανε, αλλά ο Χολέμπας είναι γρήγορος και τον προλάβαινε. Επίσης, ο ΠΑΟΚ με βαθιές μπαλιές στους σέντερ μπακ του Ολυμπιακού που ήταν βούτυρο στο ψωμί τους, αφού ο Σιόβας είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, το ίδιο και ο Μανωλάς που είναι αλτικότατος».

Οι αλλαγές του Ολυμπιακού;

«Ήταν λάθος».

Κάνε μου την ανάλυση.

«Ο Αμπντούν έκανε ό,τι ήθελε τον ΠΑΟΚ, το ίδιο και ο Τζιμπούρ. Ούτε ο Έτο μπορούσε να κρατήσει τον Αμπντούν, ούτε ο πιτσιρικάς ο Έλληνας ο Κωνσταντινίδης που έβαλε στο β’ ημίχρονο ο Δώνης βγάζοντας τον Έτο. Αμπντούν και Τζιμπούρ με την ταχύτητά του, την κινητικότητα και το νταηλίκι του, έκαναν πάρτι. Και αν ήταν πιο προσεκτικός ο Φουστέρ το σκορ θα ήταν 0-2 και 0-3. Μόνος του ο Φουστέρ τι το ήθελε να κάνει επίδειξη και να πλασάρει στο ‘Γ’ της εστίας με το αριστερό του πόδι; Γιατί το αριστερό! Αφού το δεξί είναι το καλό σου πόδι. Τράβα το σουτ σωστά να ξεσκίσεις τα δίχτυα. Παιδαριώδες λάθος του».

Πάμε παρακάτω…

«Και ενώ έκαναν πάρτι ο Αμπντούν με τον Τζιμπούρ, τους βγάζει! Και αφήνει μέσα τον ανύπαρκτο ξανά Μασάντο. Ποιος Μασάντο; Δηλαδή, ο Βλαχοδήμος ή ο Φετφατζίδης άμα είχαν πάρει τόσα ματς στα πόδια τους, χειρότεροι θα ήταν; Λάθος και η αλλαγή του Μοντέστο με τον Φέισα, ποιος Φέισα, πόσο καιρό τα λέω, σπρωχτό τον πήγαιναν αλλά έχουν περάσει δύο χρόνια και Φέισα δεν υπάρχει».

Τι θέλει ο Ολυμπιακός κατά τη γνώμη σου;

«Λένε ότι δεν έχει κίνητρο ο Ολυμπιακός, αλλά είναι λάθος. Ο Ολυμπιακός έχει δύο μεγάλα κίνητρα από εδώ και πέρα! Το ένα είναι να γίνει η περσινή Γιουβέντους της Ελλάδας! Να πάρει το πρωτάθλημα αήττητος όπως το έκανε πέρσι η Γιουβέντους στην Ιταλία και έμεινε στην ιστορία. Σε αυτό το αδύναμο πρωτάθλημα θα είναι αμαρτία αν δεν το κάνει ο Ολυμπιακός. Το άλλο κίνητρο είναι να κάνει μια διάκριση επιτέλους στην Ευρώπη. Διψάει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Έστω στο Europa League. Αν και είναι αμαρτία να συνεχίζει η Σέλτικ στους 16 του Champions League και να μην συνεχίζει ο Ολυμπιακός. Η Σέλτικ σε ένα ανύπαρκτο σκωτσέζικο πρωτάθλημα, που μία αντίπαλο είχε, τη Ρέιντζερς και δεν υπάρχει πλέον ούτε αυτή μετά τον υποβιβασμό της λόγω των οικονομικών θεμάτων. Ο Μαρινάκης είναι γνήσιος Ολυμπιακός και έχει την ευχέρεια, με τα έσοδα του Ολυμπιακού από το Champions League, να τον πάει ακόμα πιο πάνω. Έχει όλα τα φόντα».

Τον Παναθηναϊκό πώς τον είδες;

«Δραματική κατάσταση. Δεν έχει καλούς παίκτες, δεν είναι για Παναθηναϊκό οι παίκτες αυτοί, ό,τι και αν λένε, όσες δικαιολογίες και αν ψάχνουν. Πρέπει να πληρώσουν και να βρουν καταρχάς έναν κυνηγό ολκής. Ο Ολυμπιακός έχει δύο κυνηγάρες, αυτοί δεν έχουν ούτε έναν. Και χαφάρες θέλουν, και μπακ καλά θέλουν, και έναν στόπερ καλό θέλουν, έχει μείνει πίσω ο Παναθηναϊκός. Αλλά ξεκινάμε από τον κυνηγό. Το ίδιο λάθος έκανε ο Ατρόμητος όταν έχασε τον Μήτρογλου, δεν τον αντικατέστησε επαρκώς και βλέπουμε πόσο ταλαιπωρείται φέτος, καμία σχέση με πέρσι ο Ατρόμητο. Τι ασχολείστε στον Παναθηναϊκό συνέχεια σαν κυρά Κατίνες με τον Ολυμπιακό, κοιτάξτε τα χάλια της ομάδας σας. Μεσάνυχτα έχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: