Ο Γιώργος Μύρτσος γράφει για ομοιότητες Σερ Άλεξ... Δώνη με ΚΚΕ, ΑΕΚ με παιδική χαρά, την ασθένεια του Παναθηναϊκού και γιατί ο Ζαρντίμ μοιάζει με φιγούρα του Σπαθάρη...
Αρχικά θέλω να πω πως είναι κρίμα για μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, όπως έζησα εγώ την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, που νιώθαμε δέος όταν παίζαμε εναντίον της, να την ξεφτιλίζουν παράγοντες που δεν τους έχουν αποδώσει ευθύνες για το σημερινό κατάντημα. Λένε συνέχεια για μαύρες τρύπες στα οικονομικά των συλλόγων, αλλά αυτές οι μαύρες τρύπες δεν ανοίγονται από μόνες τους. Πού πάνε τα λεφτά, δηλαδή και ξαφνικά έχουμε μαύρη τρύπα; Και φτάνει η στιγμή η ΑΕΚ, αγωνιστικά, να θυμίζει παιδότοπο και ζωολογικό κήπο. Θλίβομαι να βλέπω παιδάκια να φοράνε την τεράστια φανέλα της ΑΕΚ και να νομίζουν πως είναι βεντέτες. Δείτε τον Κατίδη, για παράδειγμα. Ας παίξουν πρώτα μπάλα και μετά να κάνουν τις βεντέτες. Εδώ έχει φτάσει να αποτελεί απώλεια για την ΑΕΚ όταν δεν παίζει ο Κατσικοκέρης, που στον Εργοτέλη ήταν αναπληρωματικός του Μπούντιμιρ.

Ο κιθαρίστας, ο μπαρμπέρης και τα ανθρώπινα λαθάκια!
Χθες ζήσαμε μία παγκόσμια πρωτοτυπία στην Κρήτη, αφού το κόκκινο τριφύλλι κέρδισε το πράσινο! Γενικά τώρα για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, θεωρώ αδιανόητο να μιλάνε για τη διαιτησία ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όταν γίνονται σφαγές στους μικρούς, λένε όλοι για ανθρώπινα λάθη των διαιτητών. Και χθες, λοιπόν, ο Αρετόπουλος έκανε δύο-τρία ανθρώπινα λαθάκια! Μόλις έβγαλε πούπουλα ο Παναθηναϊκός του κιθαρίστα του Ρότσα, με τις πρώτες νίκες, είχα πει πως στη συνέχεια θα έκανε γκέλες. Έχει καρκίνο ο Παναθηναϊκός και χρειάζεται χειρουργείο. Έναν αληθινό επενδυτή και όχι τον Αλ-Αφ-Ούζο και έναν κανονικό προπονητή. Ούτε τον μπαρμπέρη τον Φερέιρα, που τους πουλούσε τρέλα, ούτε τον κιθαρίστα.


Κοντά χέρια και μεγάλο κεφάλι, σαν φιγούρα του Σπαθάρη!

Στο προηγούμενο σχόλιο είχα μιλήσει για τον μεροκαματιάρη τον Ζαρντίμ. Ε, σήμερα επαυξάνω! Αυτό το ανθρωπάκι με τα κοντά χεράκια, έκανε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός. Ό,τι είπα στο προηγούμενο σχόλιο, πήγε και το έκανε χθες. Είναι απειροελάχιστος αυτός ο προπονητής για τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρει να διαχειριστεί το υλικό του. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είχε πάρει το καλοκαίρι έναν μεγάλο Ευρωπαίο προπονητή. Αλλά υπάρχουν κακοί συμβουλάτορες στον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει καλό ρόστερ, με έναν καλό προπονητή θα πηγαίνει καλύτερα και στην Ευρώπη, γιατί το πρωτάθλημα στην Ελλάδα το έχει κερδίσει έτσι κι αλλιώς. Αντί για αυτό βλέπουμε στον πάγκο έναν κοντό, με μεγάλο κεφάλι, κοντά χεράκια, σαν φιγούρα του Σπαθάρη, σαν γελοιογραφία είναι. Είναι αδιανόητο να μην παίζουν μαζί Τζιμπούρ και Μήτρογλου. Έχω ξαναπεί πως τα συστήματα και τις τακτικές τα φτιάχνουν οι παίκτες, ανάλογα με το υλικό που έχεις στα χέρια σου. Ο Φουστέρ και ο Μασάντο έπαιζαν για τον ΠΑΟΚ χθες! Εντάξει ο Ισπανός ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά έχανε τα άχαστα. Ο Μασάντο πρέπει να φέρει τα λεφτά της μεταγραφής του γρήγορα πίσω και να πάει στην Πορτογαλία. Εκτός αν τον βάζει σε λάθος θέση ο Ζαρντίμ. Δεν είναι για την άκρη αυτός ο παίκτης, είναι για τη μέση.


Χεσμένος και θέλει να καλύψει τον κώλο του!

Για το ναυάγιο του σερ Άλεξ, τι να πω; Ο Γιωργάκης ο Δώνης δεν μπορεί σε μεγάλη ομάδα. Ψάχνει δικαιολογίες και άλλοθι για να καλύψει τον κώλο του. Μιλάει συνεχώς για διαιτητές, πως έχει καλύτερο ρόστερ ο Ολυμπιακός. Όλοι ξέρουμε πως έχει καλύτερο ρόστερ ο Ολυμπιακός, δεν λες τίποτα καινούργιο. Εσύ τι κάνεις όμως; Πού ήταν το πάθος στους ποδοσφαιριστές του; Δεν μπορεί να φτιάξει ούτε την ψυχολογία στους παίκτες του! Και πιστεύω πως είναι τεράστιο ατόπημα και απορώ πώς άφησαν τον Σαββίδη να δώσει πριμ στην ομάδα; Τόσο μίκρυναν τον ΠΑΟΚ, λοιπόν, που όταν παίρνει ισοπαλία εντός έδρας με τον Ολυμπιακό, να του δίνουν και πριμ; Με τον Μαρινάκη, από την άλλη, να είναι έτοιμος να κράξει τους παίκτες για το ίδιο αποτέλεσμα στην Τούμπα! Αλλά χρειάζεται ο Μαρινάκης να κράξει πρώτα τον προπονητή. Γενικά πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν χεσμένος στο ντέρμπι. Όλοι οι παίκτες βγήκαν στον γήπεδο για να μη χάσουν ή χάσουν με λίγα γκολ. Κι ακόμα πιο χεσμένος από τους ποδοσφαιριστές ήταν ο Δώνης. Ψάχνουν όλοι για ποιον λόγο παίρνουν κάρτες οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Από τον προπονητή τους εκνευρίζονται και παίρνουν κάρτες, ο πρώτος που αντιδράει είναι αυτός.
Ο Αθανασιάδης, που ισοφάρισε χθες, πιστεύω πως δεν θα έπαιζε σε κανέναν άλλον ΠΑΟΚ παρά μόνο στον σημερινό. Θα πρέπει να χαλαρώσει με τις φωτογραφήσεις και τα σχόλια ίντερνετ και θα πρέπει να στρώσει τον κώλο του για να παίξει μπάλα. Στο ποδόσφαιρο τη μία στιγμή είσαι στην κορυφή και την επόμενη βρίσκεσαι σε ελεύθερη πτώση. Τα έχω βιώσει, για αυτό τα λέω. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να φαίνεται στο γήπεδο.

Παπαρήγα κυβέρνηση και ΠΑΟΚ πρωτάθλημα. Δύσκολο...

Για το τέλος θέλω να πω πως στο ποδόσφαιρο βολευόμαστε, όπως και στην πολιτική. Η Παπαρήγα για παράδειγμα δεν ήθελε να κυβερνήσει, είπε πως "εγώ θέλω να μείνω αντιπολίτευση". Έτσι και στον ΠΑΟΚ ήθελαν τη δεύτερη θέση για να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι να πάρουν το πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό αντίστοιχα, πανηγύριζαν οι ρεπόρτερ της ομάδας πως θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Ενώ θα μπορούσε να παίζει στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό λέω πως θεωρώ κακό τον οπαδικό τρόπο, σε πολιτική και αθλητισμό, που λειτουργεί ο Τύπος στην Ελλάδα.
  πηγή: Sportdog.gr