Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Έχει κουράσει

Ο πολύ αργός ρυθμός των διαπραγματεύσεων πιέζει τη διοίκηση της ΑΕΚ και δημιουργεί προβληματισμό.
Η αναμονή είναι εχθρός της προσδοκίας. Διότι όσο κι αν θέλεις κάτι, έρχεται ένα σημείο που το πολύ «περίμενε» σε εξαντλεί. Περίπου σε αυτό το σημείο βρίσκεται η υπόθεση του Βιντιάδη.

Ξεκίνησε (και παραμένει) ως μεγάλη ελπίδα για την επιβίωση της ΑΕΚ και όσο περνούν οι μέρες λόγω του πολύ αργού ρυθμού των εξελίξεων έπειτα από 3,5 μήνες μετατρέπεται σε... σαπουνόπερα. Μια σαπουνόπερα που σε συνδυασμό με την τραγική πορεία της ομάδας απειλεί την ψυχική υγεία των οπαδών της «Ενωσης», που επενδυτές ακούν και επενδυτές δεν βλέπουν.

Οχι, οι συζητήσεις δεν σταμάτησαν, συνεχίζονται κανονικά, αλλά ουδείς στην ΠΑΕ είναι σε θέση να γνωρίζει πότε ή -το κυριότερο- πώς θα τελειώσουν. Η καθυστέρηση, άλλωστε, έχει αρχίσει να πιέζει και να προβληματίζει και τους ανθρώπους της διοίκησης, οι οποίοι δεν κρύβουν την αδυναμία τους να ελέγξουν τις εξελίξεις λόγω έλλειψης εναλλακτικής λύσης και διαπραγματευτικής ισχύος. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η άκρατη αισιοδοξία των διοικούντων εσχάτως έχει υποχωρήσει.

Οπως και να 'χει, Ανδρέας Δημητρέλος, Ηλίας Βιντιάδης και Βίκτορας Παππάς για άλλη μία μέρα καταπιάστηκαν με το κεφάλαιο «πιστωτές». Ουσιαστικά ολοκλήρωσαν τις επαφές με τους προμηθευτές (εκκρεμεί ένα ραντεβού) και καθόρισαν την οικονομική πολιτική στις διαπραγματεύσεις με τους μάνατζερ. Δηλαδή όρισαν το ποσό που θα προταθεί στον καθένα ανάλογα με τη συνολική οφειλή. Παράλληλα έκλεισαν τα πρώτα τέσσερα ραντεβού για τις επόμενες δύο μέρες και ετοίμασαν και τις έγγραφες ηλεκτρονικές προτάσεις για τους εκτός Ελλάδας μάνατζερ. Ελπίδα τους είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν... ξεμπερδέψει και με τους ατζέντηδες για να πέσουν μετά στα... σκληρά.
Δηλαδή όσους έχουν να λαμβάνουν μεγάλα πακέτα, όπως οι Λυμπερόπουλος, Δελλας, Καφές, Χιμένεθ, αλλά και οι Γκερέιρο, Λαγός, Αραμπατζής, Κωνσταντόπουλος, Ρίκκα. Αν οι συζητήσεις με τους μάνατζερ θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, βέβαια, εξαρτάται από την ανταπόκριση των ξένων εκπροσώπων ποδοσφαιριστών, αφού η επικοινωνία δεν είναι εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: