Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Παπαδόπουλος: «Τελειώνω τις δουλειές μου»

Παπαδόπουλος: «Τελειώνω τις δουλειές μου»
Στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του Πανθρακικού απέδωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος την «αναγέννησή» του, με τον Έλληνα επιθετικό μετά τα δύο γκολ χθες επί του Άρη να φτάνει τα 6 στην Σούπερ Λίγκα.

«Εδώ ηρέμησα και βρήκα ανθρώπους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα», δήλωσε ο 31 ετών επιθετικός στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ενώ ερωτηθείς για το αν θέλει να βρεθεί ξανά σε μια από τις μεγάλες ομάδες τόνισε: «Μου αρέσει να τελειώνω τις δουλειές μου, το έχω πει και στην διοίκηση. Όποιος θέλει να μιλήσουμε να έρθει το καλοκαίρι».


Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μπάμπη Λεάνη:

«Βρήκα μια πόλη με ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα τους. Που με πίστεψαν, με στήριξαν και από την πλευρά μου ήθελα να ανταποδώσω. Ήθελα να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Από τις χρονιές που έχω παίξει το ευχαριστιέμαι πιο πολύ. Οι άνθρωποι εδώ (στην Κομοτηνή) είναι ευγενικοί, με καρδιά κάτι που δεν το έχω συναντήσει αλλού. Και στην ομάδα αισθάνθηκα πολύ οικεία και αυτοί μαζί μου. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή ομάδα. Με καλά παιδιά, όλοι για την ομάδα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Εδώ ηρέμησα όταν γύρισα. Όταν δεν παίζεις και δεν βγάζεις αυτό που έχεις μέσα σου, αισθάνεσαι περίεργα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για το ενδιαφέρον που φέρεται να υπάρχει από άλλες ομάδες: «Σίγουρα θα ήθελα να τελειώσω (την καριέρα μου) σε μια μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ότι θα παίξω άλλα 4-5 χρόνια ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόταση: «Εμένα μου αρέσει να τελειώνω τις δουλειές μου. Το έχω πει και στην διοίκηση. Έχω συμβόλαιο άλλο ένα χρόνο. Από το καλοκαίρι όποιος θέλει να έρθει να μιλήσουμε».

Για το επίπεδο της Σούπερ Λίγκας: «Έχει πέσει η ποιότητα του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που πολλά ρόστερ έγιναν την τελευταία στιγμή με νεαρά παιδιά. Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ομάδες μπορούν να κερδίσουν τον καθένα. Άλλες φορές είχαμε το Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να επικρατεί των άλλων κι οι υπόλοιποι να παλεύουν μεταξύ τους. Τώρα όλα τα παιχνίδια είναι ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα».

Για την στήριξη αρκετών ομάδων σε νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Χρειάζεται σταθερότητα, εμπειρία, αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν μπορεί σε μια ομάδα Σούπερ Λίγκας να παίζουν 11 παίκτες κάτω των 21 ετών. Θέλει έμπειρους παίκτες να μπορούν να καθοδηγήσουν μια ομάδα. Εάν δεν υπάρχουν έμπειροι παίκτες να τους καθοδηγήσουν το πιθανό είναι να τους κάψουν. Στην ΑΕΚ και τον Άρη, ομάδες μεγάλες με κόσμο που μπήκαν τα παιδιά ξαφνικά και πρέπει να κερδίζουν στο γήπεδο, πράγμα που δεν γίνεται άμεσα τους κάνει κακό στην ψυχολογία».

Για την εμπειρία του στο εξωτερικό: «Είναι μεγάλη εμπειρία για μένα το εξωτερικό. Εκεί κοιτάς τις δυνάμεις σου, τι μπορείς να κάνει και που μπορείς να φτάσεις. Μαθαίνεις μια καινούργια γλώσσα, καλείσαι να εγκλιματιστείς σε ένα νέο περιβάλλον, στη νοοτροπία του κόσμου. Όπου πήγα αυτό προσπάθησα. Αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο. Στην Αγγλία ήμουν μικρός 19 ετών, έμαθα πολλά πράγματα ποδοσφαιρικά. Εκεί έγινα ποδοσφαιριστής. Γύρισα στην Ελλάδα και αυτό φάνηκε. Στην Ιταλία θα ήταν ό,τι καλύτερο να έμενα αλλά κάποιες επιλογές μου ήταν λάθος, όπως έχω παραδεχθεί. Μου ταιριάζει σαν πρωτάθλημα. Σαν τρόπος σκέψης, σαν φιλοσοφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: