Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αδίκησαν τους εαυτούς τους!!

Αδίκησαν τους εαυτούς τους
Για ένα ημίχρονο η αναμέτρηση της Κέρκυρας με την Ξάνθη έμοιαζε ότι θα ήταν ένα ακόμα κουραστικό απόγευμα στη Σούπερ Λίγκα.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν ποιοτικό ποδόσφαιρο και το τελικό 1-1 αδικεί τις προσπάθειές τους, καθώς θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

Αν κάποια ομάδα θα πρέπει να θεωρεί ότι άξιζε κάτι παραπάνω απο το παιχνίδι, αυτή είναι η Ξάνθη, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 58’ από τον Μπάρκογλου, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Η ισοφάριση στο 68’ από τον Μαρκόφσκι ήρθε μόνο σαν επιβεβαίωση των προσπαθειών της.

Στον αντίποδα, η Κέρκυρα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, δείγμα ότι ο Άκης Μάντζιος δούλεψε με τους παίκτες του στην διακοπή και κρατάει τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, ώστε να πάρουν απο νωρίς προβάδισμα στο σκορ και μόλις στο 4ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη φάση, με τον Αγρίτη να σουτάρει μέσα απο την περιοχή και την μπάλα να περνάει έξω. Η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, με την Ξάνθη να έχει πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι Φαίακες δημιούργησαν και άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Μπάρκογλου στο 15’ και ένα λεπτό μετά με τον Λεόν. Η Κέρκυρα πίεσε στη συνέχεια χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει σε ένα τέρμα πριν την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία εντελώς άλλη ιστορία, καθώς η Ξάνθη με τις δύο αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες για να ανόιξει το σκορ με τον Μαρκόφσκι. Ωστόσο, η Κέρκυρα ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ στο 58ο λεπτό με τον Μπάρκογλου να βρίσκεται μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να «εκτελεί» με δυνατό σουτ τον Βιβιανί για το 1-0. Οι Ακρίτες δεν το έβαλαν κάτω και βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση με τον Πλατέλλα να χάνει τρομερή ευκαιρία στο 61’, όταν μετά απο εξαιρετική ενέργεια του Ντάνι βρέθηκε προ κενής εστίας, αλλά άργησε με αποτέλεσμα το σουτ που επιχείρησε να κοντράρει στα σώματα και να περάσει κόρνερ. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 68’ με κεφαλιά του Μαρκόφσκι μετά απο γύρισμα του Μαρίν. Η φάση του αγώνα για την Ξάνθη χάθηκε στο 77’ με τον Μαρίν να βγαίνει μόνος απέναντι στον Αναστασόπουλο, αλλά μην μπορεί να σκοράρει, με το τελικό 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.






Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής (64' Βασιλόγιαννης), Αγρίτης, Μπάρκογλου, Λεόν, Έντερ, Κρητικός (72' Ηλιάδης), Χάμπλ, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Παπαδήμας, Διαμαντόπουλος, Τσουμάνης,

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γκλέισον, Μαρκόφσκι, Μαρσελίνιο, Μάνταλος (46' Βασιλακάκης), Φλίσκας (63' Μαρίν), Βάλλας, Ντάνι, Ονουάτσι (46' Πλατέλλας)

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Καζούμπα, Κομεσίδης, Ράνος



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: