Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα πέντε όπλα της Τσέλσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα!!

Τα πέντε όπλα της Τσέλσι κόντρα στην Μπαρτσελόνα!
Η ώρα της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα πλησιάζει. Το βράδυ της Τετάρτης οι «μπλε» θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Στάμφορντ Μπριτζ, με τον πιο δύσκολο στόχο του ποδοσφαιρικού κόσμου τα τελευταία χρόνια. Να κάνουν βήμα πρόκρισης κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Στην Αγγλία αναγνωρίζουν όλοι την δυσκολία της αποστολής, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο αισιόδοξοι.

Η Guardian για παράδειγμα, που στην ηλεκτρονική της έκδοση, παρουσιάζει πέντε λόγους για τους οποίους η παρέα του Ντρογκμπά και του Λάμπαρντ μπορεί να είναι αισιόδοξη για την έκβαση της αναμέτρησης!

Ο Τόρες συνήθως βάζει γκολ στην Μπαρτσελόνα

Μπορεί η παρουσία του στην Τσέλσι και η αστοχία του να έχουν γίνει ανέκδοτο, αλλά υπήρχε μία εποχή που ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο επιθετικός φόβητρό για την άμυνα της Μπάρτσα! Έχει πετύχει επτά γκολ σε δέκα παιχνίδια κόντρα στους Καταλανούς, αλλά η τελευταία φορά που το είχε κατάφερε απέχει από το σήμερα, επτά ολόκληρα χρόνια. Ήταν Σεπτέμβριος του 2005.

Ο Μέσι δεν έχει βάλει γκολ στην Τσέλσι

Μπορεί σε μέσο όρο να έχει πετύχει σχεδόν ένα γκολ για κάθε ένα ματς που έχει αγωνιστεί. Μπορεί φέτος να έχει πετύχει 63 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στην Τσέλσι. Και την έχει αντιμετωπίσει έξι φορές, με τις τελευταίες πέντε οι άγγλοι να παραμένουν αήττητοι. Λέτε να αγχωθεί και να μην τη βάζει με τίποτα;

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη

Έχει χάσει δύο φορές φέτος και τις δύο εκτός έδρας. Η πρώτη ήττα, κόντρα στη Χετάφε με σκορ 1-0. Βέβαια σε εκείνο το ματς η Μπαρτσελόνα είχε 20 τελικές προσπάθειες και 73% κατοχή μπάλας οπότε μάλλον η εικόνα δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ. Η δεύτερη ήττα ήρθε από τη Οσασούνα (3-2) με απόντες όμως τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα.

Βέβαια τα αντίστοιχα ματς στο Κάμπ Νου ήταν δραματικά για τους φιλοξενούμενους. 4-0 έχασε η Χετάφε και 8-0 η Οσασούνα.

Η Τσέλσι είναι επτά αγώνες αήττητη

Η αγωνιστική εικόνα της Τσέλσι με τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο στον πάγκο έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η διάθεση της ομάδας φαίνεται ότι είναι καλύτερη και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Άλλο ένα ψυχολογικό συν το 5-1 κόντρα στην Τότεναμ που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου.

Τύχη

Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, η Guardian εναποθέτει τις ελπίδες της Τσέλσι στην τύχη. Και αν αποτύχει και αυτή τους καλέι να αρχίσουν τις προσευχές.

Το τι θα γίνει τελικά στο γήπεδο θα το δούμε το βράδυ της Τετάρτης.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: