Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Κούγιας: «Υπερβολική η αντίδραση του Τριτσώνη»

Στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Tρίτο Ημίχρονο" φιλοξενήθηκε o δικηγόρος και πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας που θα βρίσκεται αύριο στο πλευρό των "κιτρίνων" σε ότι αφορά την υπερασπιστική γραμμή τους στην έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

"Δεν είναι τόσο δύσκολο για να τοποθετηθεί κάποιος για αυτή την υπόθεση. Εάν υπήρχε ιατρική γνωμάτευση ότι η κ. Κουρομπύλια είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε πράγματι να συνεχίσει τον αγώνα θα ήταν κωμικό να προσπαθούσαμε να πούμε κάτι διαφορετικό.

Χωρίς να υπάρχει όμως ιατρική γνωμάτευση για τραυματισμό ο αγώνας δεν έπρεπε να διακοπεί.
Εάν υπήρχε νομολογία κατά την οποία σε κάθε περίπτωση ρίψης αντικειμένου και ανεξαρτήτου τραυματισμού θα έπρεπε να διακόπτονταν ο αγώνας τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Τώρα όμως οι αποφάσεις ποικίλουν. Είναι λάθος να συγκρίνουν τη διακοπή που έγινε στο Κλεάνθης Βικελίδης στον αγώνα Άρης -Αστέρας Τρίπολης με τη διακοπή που έγινε στο Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός.

Εκεί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού πολλών οπαδών. Στο ματς του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης η αντίδραση του κ.Τριτσώνη ήταν υπερβολική. Δεν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση σε άλλο ματς. Ούτε καν σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ".

Για τον λόγο που άσκησε ο έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Καρράς:

"Για λόγους εντυπωσιασμού παρενέβη ο κ.Καρράς.
Περιμένω βέβαια να δω πρώτα το περιεχόμενο της εφέσεως για να δω τις θέσεις του εισαγγελέα.

Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι η πρώτη απόφαση που δικαίωσε τον Άρη πάρθηκε από τον κ. Κλουκίνα που είναι από τους κορυφαίους Έλληνες δικαστές. Στη Σούπερ Λίγκα οι αθλητικοί δικαστές είναι από τους κορυφαίους. Έχουμε να κάνουμε με μια άλλη επιτροπή από αυτή της ΕΠΟ”.

Για το τι πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα αλλά και τι πρέπει να γίνει νομοθετικά και εάν έχουν ευθύνες οι ΠΑΕ:

"Δεν έχουν ευθύνες οι ΠΑΕ. Δεν μπορούν να ελέγχουν τους τριάντα και σαράντα χιλιάδες οπαδούς. Τι να κάνουν οι ΠΑΕ. Να έχουν ιδιωτικό στρατό.

Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας που στον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα όπως αποδείχτηκε δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Δεν συνελήφθη καν ο ύποπτος. Πρώτα από όλα δεν έπρεπε να είχε μπει μέσα στο γήπεδο μπουκάλι γιατί αυτό απαγορεύεται".

Για τη θέση υπέρ του Άρη που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα:

"Από την αρχή είχα υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας. Όταν πήρα τη συγκεκριμένη θέση δεν μου είχε ζητήσει τότε ο κ.Κόντης και ο κ.Αθανασιάδης να αναλάβω την υπόθεση.

Απλά εξέφρασα τη θέση μου. Δεν μπορούν οι διαιτητές να εφαρμόζουν κατά το δοκούν γιατί τότε θα είχαμε πολλές προβοκατόρικες ενέργειες".

Για το τι περιμένει αύριο στην εκδίκαση και εάν υπάρχει παρασκήνιο:

"Το συμφέρον του Αστέρα Τρίπολης είναι να διακοπεί ο αγώνας. Το συμφέρον των άλλων ομάδων που διεκδικούν την ίδια θέση, ή όσων κάνουν αντιπολίτευση στον Άρη είναι να διακοπεί ο αγώνας.

Το συμφέρον του Άρη είναι να συνεχιστεί ο αγώνας. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει μεγάλο παρασκήνιο. ΄Έχει δίκιο ο κ.Κόντης που υποστήριζε ότι η απόφαση έπρεπε να βγει από σήμερα.

Διαφορετικά θα έπαιζαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη εάν προέρχονταν από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και διαφορετικά εάν δεν είχαν στόχο. Τουλάχιστον όμως πρέπει να βγει αύριο η απόφαση.

Έχω επιφυλάξεις όμως και κρατάω απόσταση από δύο ομάδες. Τον Αστέρας Τρίπολης, και τη Κέρκυρα. Ο Αστέρας Τρίπολης θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί από πέρυσι ωστόσο συμμετέχει κανονικά.

Ο κ.Τριτσώνης ο οποίος είχε προϊστάμενο στη ΚΕΔ τον Μποροβήλο δεν θα αποφάσιζε έτσι σε ένα άλλο παιχνίδι. Εύχομαι οι υποψίες μου να μην επαληθευτούν. Έχω πολλά παράπονα από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ”.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: