Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δεκατρείς κούπες είναι αυτές!!

Δεκατρείς κούπες είναι αυτές!
Η Μπάγερν των τεσσάρων και η Ρεάλ Μαδρίτης των εννέα τροπαίων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση αναμετρώνται το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Οι γηπεδούχοι θέλουν να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό της 19ης Μαΐου που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι να βάλουν τα θεμέλια εν όψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης στο «Μπερναμπέου».

Οι Βαυαροί φτάνουν απογοητευμένοι στον πρώτο ημιτελικό, αφού μεσολάβησαν η ήττα από τη Ντόρτμουντ και η ισοπαλία με τη Μάιντς, που τους απομάκρυναν οκτώ βαθμούς από την κορυφή και τους έθεσαν εκτός τίτλου. Ο Γιουπ Χάινκες, που το 1998 κατέκτησε ως προπονητής της Ρεάλ το Champions League, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πέρα από τα γνωστά των Βαν Μπούιτεν και Μπρένο, ενώ το Σάββατο έδωσε ανάσες στους Ριμπερί και Γκόμεζ, που δεν χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή. Η «βασίλισσα» επικράτησε δύσκολα της Χιχόν με 3-1 και διατήρησε το +4 από την Μπαρτσελόνα, την οποία αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο στο «Καμπ Νου». Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έχει κανέναν αγωνιστικό πονοκέφαλο εν όψει του αγώνα στο Μόναχο.

Οι δύο ομάδες είναι παλιές γνώριμες στα Κύπελλα Ευρώπης, μετρώντας συνολικά 18 αναμετρήσεις. Η Μπάγερν έχει το πάνω χέρι με 10 νίκες έναντι 6 της Ρεάλ, ενώ ως γηπεδούχος έχει συντριπτική υπεροχή με 8 νίκες και μία ισοπαλία σε 9 παιχνίδια. Είναι η πέμπτη φορά που συναντώνται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους Γερμανούς να έχουν προκριθεί στον τελικό το 1976 (1-1 εκτός και 2-0 εντός), το 1987 (4-1 εντός και 0-1 εκτός) και το 2001 (1-0 εκτός και 2-1 εντός), ενώ τους Ισπανούς μόλις μία, το 2000 (0-2 εκτός και 2-1 εντός).

Η Μπάγερν έχει πολύ καλή παράδοση ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες, μετρώντας 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα, από τη Λα Κορούνια με 3-2 την περίοδο 2002/03. Στα ημιτελικά μετρά 8 προκρίσεις και 5 αποκλεισμούς. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει παραδοσιακά δυσκολίες επί γερμανικού εδάφους. Σε 22 επισκέψεις στη χώρα έχει 15 ήττες και μόλις 1 νίκη, με 3-2 επί της Λεβερκούζεν τη σεζόν 2000/01. Στα ημιτελικά μετρά 12 προκρίσεις και 10 αποκλεισμούς.

Στο όριο των καρτών βρίσκονται για την Μπάγερν οι Ζερόμ Μπόατενγκ, Τόμας Μίλερ, Νταβίντ Αλάμπα, Λουίς Γκουστάβο και Τόνι Κρόος, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κανέναν παίκτη στο όριο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βρετανός Χάουαρντ Γουέμπ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: