Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Πείτε την αλήθεια, επιτέλους!

Μαύρισε πάλι η ψυχή όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό διεθνώς! Δυο τραγικές ειδήσεις! Ανακοπή καρδιάς, μας είπανε. Όπως και στα προηγούμενα περιστατικά. Μήπως από του χάρου τα δόντια δεν γλίτωσε πρόσφατα ο Μουάμπα;
Πείτε την αλήθεια, επιτέλους!
Μήπως το ίδιο δεν έγινε και μ’ άλλους πριν ένα, δυο, τρία χρόνια; Κάποιοι ξεφεύγουν από του χάρου τα δόντια, κάποιοι – δυστυχώς – όχι!

Το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, τα ατομικά σπορ βελτιώνουν την υγεία. Ή έτσι τουλάχιστον θα έπρεπε. Ο αθλητισμός είναι υγεία! Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει;

Κι όμως, κάθε τρείς και λίγο βλέπουμε ανθρώπινα κορμιά να ξεψυχούν πάνω στους αγωνιστικούς χώρους, μπροστά σε χιλιάδες μάτια εμβρόντητων θεατών.
Θέλουμε την αλήθεια! Αυτή είναι η παγκόσμια απαίτηση όσων αγαπούν πραγματικά τα σπορ και τους ήρωες του αθλητισμού.
Δεν θέλουμε να βλέπουμε νέους ανθρώπους να φεύγουν τόσο άδοξα κάνοντας αυτό που αγαπάνε, το «χόμπι» τους για το οποίο τυχαίνει να πληρώνονται.

Ναι, ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι σκληρός! Έχει γίνει ένα παιχνίδι με τεράστια ρίσκα. Κάποιοι δεν αντέχουν και φεύγουν νωρίς από κοντά μας. Δεν πρέπει, όμως, να σταματήσει η λαίλαπα; Δεν πρέπει κάποιος να πει τι γίνεται;

Κάποιος, λοιπόν, θα πρέπει να πει τι συμβαίνει. Τι φταίει. Ποια είναι η αιτία. Και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς.
Το μυαλό των θεατών, των θαυμαστών ή ακόμα και των δημοσιογράφων πάει σε πολλά ενδεχόμενα. Τα περισσότερα τα έχουμε ακούσει και διαβάσει. Θέλουμε, όμως, κάποια στιγμή να μιλήσει η επιστήμη. Να έχουμε μια επίσημη θέση! Και να μιλήσουν η ΔΟΕ, η ΦΙΦΑ, οι υπόλοιπες διεθνείς ομοσπονδίες που συνήθως ενδιαφέρονται για την εμπορική επιτυχία των διοργανώσεών τους.
Αυτοί έχουν υποχρέωση να μας πούνε τι θα κάνουν ώστε να σταματήσει αυτή η συμφορά. Δεν αντέχουμε άλλες κηδείες! Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για να σταματήσει η μάστιγα. Και για να ξαναταυτιστεί ο αθλητισμός με την υγεία κι όχι με αιφνίδιους θανάτους!     

Δεν υπάρχουν σχόλια: