Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Φερέιρα: «Για την ιστορία της ομάδας»

Φερέιρα: «Για την ιστορία της ομάδας»
Ο σεβασμός στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι αυτό που υποχρεώνει τεχνικό τιμ και παίκτες των «πράσινων» να κυνηγάνε την νίκη σε κάθε ματς, παρά τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, σύμφωνα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του «τριφυλλιού» είπε επίσης πως το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη είναι το δυσκολότερο μέχρι το τέλος της σεζόν και ανέλυσε τον τρόπο σκέψης του για την χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στην τηλεόραση της Nova:

-Μετά τις σερί νίκες, ποιες είναι οι σκέψεις σας για την αναμέτρηση της Τρίπολης;

«Θεωρώ πως είναι ο πιο δύσκολος αγώνας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος γιατί ο Αστέρας είναι μια ομάδα που έχει βελτιωθεί πολύ με το πέρασμα του χρόνου. Και μην ξεχνάμε ότι είναι ένας αγώνας που θα παίξουμε μόλις τρεις μέρες μετά την διακοπή για το Πάσχα. Πάμε όμως με πνεύμα που έχουμε και στα άλλα παιχνίδια, το οποίο είναι να δουλέψουμε για να κάνουμε ένα καλό ματς και να το κερδίσουμε».

-Πιστεύετε ότι ο Αστέρας Τρίπολης είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, με την πορεία που έχει κάνει στον δεύτερο γύρο;

«Ναι, θα έλεγα ότι ενδεχομένως να είναι. Έφτασε κοντά στον τελικό Κυπέλλου και έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και αλλαγή σε σχέση με τους δέκα πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι μια δύσκολη ομάδα και το γήπεδο τους είναι μια δυνατή έδρα... Θυμάμαι ότι την προηγούμενη φορά που είχαμε βρεθεί εκεί, όντως είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα, αλλά αυτή τη στιγμή το μοναδικό συναίσθημα που έχουμε, είναι να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σοβαρότητα και τιμιότητα. Και σεβόμενοι πάντοτε έναν μεγάλο σύλλογο και την ιστορία του, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ουσιαστικά, αυτό μας υποχρεώνει να παίζουμε όλοι με έναν και μοναδικό στόχο, την νίκη.

-Είδαμε κάποια νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στην προηγούμενη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Θα υπάρξει η ίδια φιλοσοφία και στα επόμενα παιχνίδια, δίνοντας ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής, όπως ο Πετρόπουλος που αξιοποίησε την δική του και σκόραρε δύο φορές;

«Ο Πετρόπουλος είναι ήδη αρκετό καιρό στην ομάδα. Άλλες φορές παίζει και πετυχαίνει γκολ, άλλες φορές παίζει και δεν πετυχαίνει γκολ, άλλες φορές δεν παίζει καθόλου... Η αλήθεια είναι ότι όπως ο Πετρόπουλος, υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία συμμετέχουν. Τώρα γύρισε και ο Ρούντολφ... Και ουσιαστικά ο σκοπός είναι να έχουμε και τους 21 παίκτες του ρόστερ ετοιμοπόλεμους για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις σημαντικές υποχρεώσεις. Μην ξεχνάμε ότι έρχονται τα πλέι οφ, όπου θα δώσουμε έξι παιχνίδια μέσα σε 10 ημέρες. Άρα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για να μπορέσουν να βοηθήσουν και να δώσουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: