Τρίτη 17 Απριλίου 2012

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος!!

«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος
Το θάνατο μίας μεγάλης λαϊκής φωνής θρηνεί το ελληνικό τραγούδι. Ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο μέχρι πρόσφατα τραγουδούσε σε νυχτερινά κέντρα και μουσικές σκηνές.

«Ο ασθενής Δημήτρης Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμετών. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα, από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή» ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Υγεία» για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου.

Τεράστια φωνή ανάλογης εμβέλειας με Καζαντζίδη και Μπιθικώτση, ο Δημήτρης Μητροπάνος σημάδεψε όσο ελάχιστοι το ελληνικό τραγούδι. Συνεργάστηκε με όλες τις «κορυφές» όπως, οι Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε το 1948 στα Τρίκαλα ανέβηκε για πρώτη φορά στην πίστα σχεδόν παιδί, μόλις 16 ετών, το 1964 και το 1967, ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο, με το τραγούδι «Θεσσαλονίκη». Τις επόμενες δεκαετίες ακολουθούν δίσκοι-σταθμοί όπως οι : «Άγιος Φεβρουάριος» (1972), «Ο δρόμος για τα Κύθηρα» (1973), «Τα συναξάρια» (1981), «Τα πικροσάββατα» (1984), «Η εθνική μας μοναξιά» (1994), «Στου αιώνα την παράγκα» (1996), «Εντελβάις» (1999), «Στης ψυχής το παρακάτω» (2001) και το 2009 «Τα τραγούδια της ζωής μου».

Σαν από κάποιο χτύπημα της μοίρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, «έφυγε» την ίδια μέρα, 17 Απριλίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά τον Νίκο Παπάζογλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: