Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Γουέιν Ρούνεϊ δεκαετίας...! (vid)

Γουέιν Ρούνεϊ δεκαετίας... (vid)
Ήταν 19 Οκτωβρίου του 2002, όταν ο Γουέιν Ρούνεϊ σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο 90ο λεπτό του αγώνα με την Άρσεναλ, νίκησε τον Ντέιβιντ Σίμαν με εξαιρετικό σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την Έβερτον και από εκείνο το σημείο κι έπειτα, άρχισε να γράφεται η ιστορία…

Ο Άγγλος έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, σε ηλικία μόλις 16 ετών και 360 ημερών, βάζοντας παράλληλα τέλος στα 30 σερί αήττητα παιχνίδια των "κανονιέρηδων".

«Είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχω δει από τότε που ήρθα στην Αγγλία. Δεχθήκαμε ένα καταπληκτικό γκολ από έναν τεράστιο παίκτη», ήταν τα λόγια του Αρσέν Βενγκέρ μετά το τέλος της αναμέτρησης τα οποία έμελλε να αποδειχθούν άκρως προφητικά.

«Το πρώτο μου γκολ κόντρα στην Άρσεναλ... ήταν απίθανο το συναίσθημα του να σκοράρω για λογαριασμό της ομάδας που μεγάλωσα και υποστήριζα. Ήταν επίσης και ένα φοβερό γκολ, επομένως, το συναίσθημα ήταν απίστευτο», δήλωσε πρόσφατα ο Ρούνεϊ για το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όσον αφορά την κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Σβεν Γκόραν Έρικσον, τόνισε: «Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν ήταν σίγουρος για το αν έπρεπε να κληθεί τόσο νωρίς στην Εθνική. Ωστόσο τα κατάφερε και τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε».

Πράγματι ο Ρούνεϊ συμμετείχε στον Euro 2004, σημειώνοντας 4 τέρματα, τα οποία τον έφεραν στην δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ, με τον Έρικσον τότε να τον παρομοιάζει με τον Πελέ.

Η μετακίνησή του σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο δεν άργησε να έρθει. Στις 28 Σεπτεμβρίου 2004 έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε έναν αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Φενερμπαχτσέ πετυχαίνοντας 3 γκολ. Τα επόμενα χρόνια όχι μόνο εξελίχθηκε σε έναν απο τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη αλλά κατάφερε να κατακτήσει 4 πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ, το Τσάμπιονς Λιγκ το 2007 και 2 Λιγκ καπ Αγγλίας.

Αυτό, πάντως, που δέκα χρόνια μετά εξακολουθεί να προβληματίζει τον Ρούνεϊ είναι η συνεισφορά του στην εθνική ομάδα. «Ξέρω ότι δεν έχω δώσει το 100% με την φανέλα της εθνικής και αυτό είναι κάτι που υπόσχομαι να διορθώσω». Και να φανταστεί κάποιος ότι ο Ρούνεϊ έχει ήδη προλάβει να φτάσει στην πέμπτη θέση των σκόρερ.






πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: