Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Φέρνουν γούρι οι αλλαγές προπονητή στην ΑΕΚ!!

Τι έκανε η Ενωση με νέο τεχνικό στον πάγκο... Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Η πιο φτωχή συγκομιδή βαθμών που είχε ποτέ στην ιστορία της η ΑΕΚ μετά από τους πρώτες έξι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ασφαλώς και οφείλεται πρωτίστως στο ελλειμματικό ρόστερ της, ωστόσο είναι εξίσου αληθές και το ότι δεν έχει την τύχη με το μέρος της.
Ελπίζει ότι αυτή θα της χαμογελάσει ξανά στο δύσκολο εκτός έδρας ματς του Σαββάτου (20/10) απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, λόγω και μία συγκυρίας που τις περισσότερες φορές την ευνοεί: αυτή της πρεμιέρας του νέου προπονητή, εν προκειμένου του Γερμανού κ. Εβαλντ Λίνεν, του 52ου (και 3ου Γερμανού μετά τον ουγγρικής καταγωγής Γένε Τσάκναντι και τον Χανς Τιλκόφσκι) στην ιστορία της ΑΕΚ ο οποίος πήρε την σκυτάλη από τον κ. Βαγγέλη Βλάχο!
Το «Βήμα» ανέτρεξε στο παρελθόν αναζητώντας τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Ενωσης που συντελέστηκαν στη «μετά-Μπάγεβιτς» εποχή (δηλαδή από το 1988 κι εντεύθεν) μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να διαπιστώσει ποια επίδραση είχαν αυτές στο πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΚ με τον καινούργιο προπονητή στον πάγκο της.
Κατέγραψε συνολικά εννέα τέτοιες περιπτώσεις εκ των οποίων η Ενωση γνώρισε μόνον σε μία την ήττα. Οι «παράφωνοι» της λίστας είναι ο κ. Αντώνης Μήνου ο οποίος τον Απρίλιο του 1998, αντικαθιστώντας τον Ρουμάνο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την εντός έδρας ήττα (1-2) από την Βέροια και ο Ρουμάνος κ. Ιλιε Ντουμιτρέσκου ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2004 είχε αντικαταστήσει τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς αλλά στην πρεμιέρα του στον κιτρινόμαυρο πάγκο η Ενωση ηττήθηκε (ξανά ως γηπεδούχος!) από τον Πανιώνιο με 0-1.
Τις πιο εκκωφαντικές νίκες της στο πρώτο ματς νέου προπονητή στον πάγκο της, η Ενωση την σημείωσε στις απέναντι στα Τρίκαλα και στον Αρη επικρατώντας με 6-0. Την πρώτη φορά τη δόξα κέρδισε ο Ουκρανός κ. Ολεγκ Μπλαχίν ενώ τη δεύτερη τα εύσημα απονεμήθηκαν στον αείμνηστο Γιάννη Παθιακάκη. Ιδού οι εννέα αγώνες που ακολούθησαν της αλλαγής προπονητή κι ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα βρισκόταν σε εξέλιξη:
5/4/98, Αντώνης Μήνου (αντί Ντουμίτρου Ντουμιτρίου), ΑΕΚ - Βέροια 1-2
29/11/98, Ολεγκ Μπλαχίν (αντί Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς), ΑΕΚ - Αρης 6-0
12/1/00, Γιάννης Παθιακάκης (αντί Λιούμπιμιρ Τουμπάκοβιτς), ΑΕΚ - Τρίκαλα 6-0
28/1/01, Τόνι Σαβέβσκι (αντί Γιάννη Παπαθιακάκη), Ηρακλής - ΑΕΚ 1-2
7/2/04, Ιλιε Ντουμιτρέσκου (αντί Ντούσαν Μπάγεβιτς) ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1
13/2/08, Νίκος Κωστένογλου (αντί Λορένσο Σέρα Φερέρ), ΑΕΚ - Χετάφε 1-1
23/11/08, Ντούσαν Μπάγεβιτς (αντί Γιώργου Δώνη), ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-1
17/10/10, Μανόλο Χιμένεθ (αντί Ντούσαν Μπάγεβιτς), Αρης - ΑΕΚ 0-4
15/10/11 Νίκος Κωστένογλου (αντί Μανόλο Χιμένεθ), ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: