Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Βουτιά στα ρηχά ο Πεπ!!

Αν ήθελε ο Γκουαρντιόλα να κονταροχτυπηθεί πραγματικά σε τοπ επίπεδο σαν προπονητής έπρεπε να πάει στην πρέμιερ. «Ντου στα Αποδυτήρια» από τον γνωστό – άγνωστο του sportdog. Την μια άποψη την ακούσαμε για Γκουαρντιόλα. Ο οποίος, βέβαια, είναι και πολύ συμπαθής. Τόσο σε μένα, όσο και σε πολύ κόσμο. Είπανε, λοιπόν, ότι η Μπάγερν είναι λαϊκής βάσης και γι’ αυτό την επέλεξε, ότι έχει ακαδημίες, ότι κάνει πρωταθλητισμό, ότι παίζει επιθετικά, ότι το γερμανικό πρωτάθλημα έχει γίνει θεαματικό κι όλα αυτά τα γνωστά. Με τα οποία, βέβαια, δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς.
Στην πλάτη τα παιχτρόνια
Εγώ, όμως, το βλέπω από την άλλη πλευρά. Είσαι ο Γκουαρντιόλα. Έκατσες προπονητής στον πάγκο της ομάδας που για χρόνια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και υπήρχαν κι αυτοί που λέγανε διάφορα. Ότι π.χ. σε κουβαλάνε στην πλάτη ως προπονητή τα μεγάλα παιχτρόνια. Ο Μέσι, ο Τσάβι και ο Ινιέστα. Κι ότι αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα ήσουν στην κορυφή.
Πόσο μετράει
Εδώ, λοιπόν, δεν είναι σα να κάνει βουτιά στα ρηχά ο Γκουαρντιόλα; Αντί, δηλαδή, να πας να κονταροχτυπηθείς σε ένα από τα δυο μεγαλύτερα πρωταθλήματα για να δείξεις πόσο μετράς, να την κάνεις δια της πλαγίας. Και το λέω, μάλιστα, επειδή για μένα είναι εξαιρετικός προπονητής. Έχει πολύ καλή μεθοδολογία.
Πέφτουνε κορμιά
Δυο είναι τα πρωταθλήματα που πέφτουνε κορμιά στην Ευρώπη. Η πρέμιερ και η πριμέρα. Ούτε η Γερμανία, ούτε η Ιταλία και η Γαλλία. Κι αν στην Ισπανία δεν γούσταρε να δουλέψει, όπως είναι και λογικό, σε άλλη ομάδα εκτός της Μπάρτσα, στην Αγγλία υπήρχαν τόσες που τον θέλανε πως και πως. Εκατομμύρια λίρες στρώνανε στα πόδια του.
Κόντρα στον Φέργκιουσον
Αν, λοιπόν, θες να μετρηθείς πόσο ζυγίζεις στον πάγκο, τότε θα πας να κάτσεις δίπλα στον Φέργκιουσον. Αυτόν να έχεις αντίπαλο. Ή τον Βενγκέρ. Ή τον προπονητή μιας Σίτι και μιας Τσέλσι.
Περίπατο η Μπάγερν
Αν επέλεγε μια από τις ομάδες κορυφής της πρέμιερ ο Γκουαρντιόλα θα έδειχνε ότι θέλει να δει πραγματικά τι ψάρια πιάνει σαν προπονητής. Στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Εκεί που γίνεται σφαγή για τη νίκη. Δεν θα πήγαινε στην Γερμανία που η Μπάγερν κάνει περίπατο πάνω από τα μισά πρωταθλήματα. Μην κοιτάμε τι έγινε ένα, δυο χρόνια τώρα με την Ντόρτμουντ, αλλά τι συμβαίνει γενικά.

Τρέχοντας ο Μουρίνιο
Εδώ ο Μουρίνιο πήγε κάνα, δυο χρόνια στην Ιταλία που στο φινάλε έχει τόσες βαριές φανέλες το καμπιονάτο κι έφυγε τρέχοντας. Με το που πήρε το τσάμπιονς λιγκ, την κοπάνησε. Τι να κάτσω να κάνω, σου λέει; Να παίρνω το πρωτάθλημα για πλάκα; Ή Ισπανία ή Αγγλία θα πάω που γίνεται χαμός και τα κοιτάει όλη η Ευρώπη. Και την έκανε για την Ρεάλ που βλέπουμε ότι τα έχει βρει μπαστούνια. Τι να κάνει; Να πάει στην Παρί να παίρνει το πρωτάθλημα 20 πόντους διαφορά από την Μονπελιέ; Και τι έγινε;
Τριτοτέταρτο πρωτάθλημα
Εγώ, λοιπόν, κατανοώ το σκεπτικό της απόφασης του Γκουαρντιόλα. Σίγουρα έχει τους λόγους του. Η Μπάγερν, άλλωστε, είναι μεγάλη ομάδα. Βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Και η μπουντεσλίγκα έχει γίνει μια χαρά πρωτάθλημα. Καθόλου δεν την υποτιμώ. Παραμένει τριτοτέταρτη, όμως, μαζί με το καμπιονάτο. Δεν είναι πρωτοδεύτερη, όπως η πρέμιερ με την πριμέρα. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάποιος.
Ταβάνι χτύπησε
Αν, λοιπόν, ήθελε να ζήσει πραγματικό ανταγωνισμό όλη τη χρονιά θα έπρεπε να πάει στην πρέμιερ. Εκεί πέφτουν κορμιά και δεν ξέρεις τι θα γίνει κάθε αγωνιστική. Δεν θα πήγαινε στην μπουντεσλίγκα που ξεκινάει κάθε χρόνο γκραν φαβορί η Μπάγερν για να παίζει με την Άουγκσμπουργκ, την Γκρόιτερ Φιρτ, το Ανόβερο, την Νυρεμβέργη, την Μάιντζ και την Φράιμπουργκ. Κι αν μια στο τόσο βρεθούν σε καλό φεγγάρι η Ντόρτμουντ, η Βόλφσμπουργκ ή η Στουτγκάρδη και κάνας άλλος να την στριμώξουν λίγο.
Και να πω και κάτι ακόμα που ενισχύει όσα λέμε; Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πάνε πολλοί μεγάλοι ξένοι προπονητές να δουλέψουν στην Γερμανία. Στην Μπάγερν, για παράδειγμα, τα 30 τελευταία χρόνια έχουν κάτσει στον πάγκο της μόνο ο Φαν Γκαλ και ο Τραπατόνι από δυνατά ονόματα. Κανείς άλλος.
Όσο για την Ευρώπη; Μια χαρά τα έχει πάει και χωρίς Πεπ η Μπάγερν. Και τσάμπιονς λιγκ έχει πάρει και σε δυο τελικούς έφτασε την τελευταία τριετία, που έχασε την κούπα στις λεπτομέρειες. Τι άλλο να έκανε, δηλαδή; Ταβάνι χτύπησε.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: