Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Συμφωνία κυβέρνησης-Σαββίδη για τα χρέη!!

Τη λύση του προβλήματος των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δρομολόγησε ο Ιβάν Σαββίδης, στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, όπως αποκλειστικά μετέδωσε η εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο «Αθλητικό Μετρόπολις»

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο δεν θα αφορά, φυσικά, μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά σε όλες τις εταιρείες αθλητικού θεάματος, καθώς και στις εμπορικές ανώνυμες εταιρείες.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, λοιπόν, όποια εταιρεία θα αποφασίζει να πληρώσει άμεσα το αρχικό της χρέος, θα απαλλάσσεται από τους τόκους, τα πρόστιμα και τις πάσης φύσεως προσαυξήσεις.

Πρόκειται για την ιδέα που προωθείται εδώ και καιρό από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος επέμενε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να πάρει η Πολιτεία αυτό που μπορούν να δώσουν οι εταιρείες αθλητικού θεάματος, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να μην πάρει τίποτε.

Η κυβέρνηση το είδε θετικά, ο κ. Στουρνάρας είπε στον κ. Σαββίδη ότι αν πάρει την έγκριση της Τρόικας θα νομοθετήσει σχετικά και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέστησε σαφές ότι σε αυτή την περίπτωση θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα για να απαλλαχθεί η ομάδα του από τα χρέη της (περί τα 20.000.000 ευρώ, εφόσον πληρώσει cash τα 10.000.000 ευρώ)


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: