Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Γιώργος Μύρτσος-Λες και έχει σφηνωμένη μπουγάτσα στο κεφάλι!

Ο Γιώργος Μύρτσος στον sportdog πιο απολαυστικός από ποτέ! Γιατί τα "χώνει" στον "μπάμπα-Στρουμφ" Ζαρντίμ; Ποιοι είναι οι χέστες προπονητές; Ποια η κατάντια του ΠΑΟΚ;
Τελευταία φωνάζουν οι οπαδοί, ο Μαρινάκης, όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού, για το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα. Αλλά στην πιάτσα λένε πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Τον Ζαρντίμ τον πλήρωσε κάτι παραπάνω, βέβαια. Ξεκίνησα να γράφω σχόλιο στον σκύλο εδώ και δύο μήνες και από τις πρώτες φορές έλεγα πως είναι μικρός προπονητής για το μέγεθος του Ολυμπιακού. Αλλά και για τους οπαδούς μικρός προπονητής είναι ο Ζαρντίμ, με βάση το ποδόσφαιρο που έχουν δει.
Φαινόταν από την αρχή πως δεν το έχει
Δεν έχω προσωπικά μαζί του όταν του κάνω κριτική. Όμως, για τον προπονητή και τον παίκτη καθρέφτης είναι το γήπεδο. Καλώς ή κακώς, για εμένα καλώς, δίνουν εξετάσεις καθημερινά με τα χρήματα που παίρνουν. Ο Ζαρντίμ φαινόταν από την αρχή πως δεν το έχει. Είναι για μεσαία ομάδα και κάτω. Να τις κρατάει στην κατηγορία, να κάνει και κανέναν μπαμ πού και πού και να βγαίνει Ευρώπη. Αλλά μέχρι εκεί.
Με σφηνωμένη ...μπουγάτσα στο κεφάλι!
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν δει παιχταράδες και προπονηταράδες στην ομάδα τους, όπως ο Βαλβέρδε ή ο Μπάγεβιτς. Για αυτό και οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλουν να δούνε και μπάλα. Δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει κανείς. Πιστεύω όμως πως ο Ζαρντίμ δεν κοροϊδεύει. Τόσο μπορεί να κάνει την ομάδα να παίξει. Η προπονητική είναι και ταλέντο, όχι μόνο σχολές. Όταν έχεις τρία επιθετικά όπλα, τον Τζιμπούρ τον Μήτρογλου και τον Αμπντούν και δεν ψάχνεις τον τρόπο να τους έχεις στην ίδια 11άδα, τι άλλο να πω; Λες και έχει σφηνωμένη μπουγάτσα στο κεφάλι! Θέλει να παίζει με έναν επιθετικό. Ή ο τρόπος που χρησιμοποιεί τον Μασάντο, ενώ ο ίδιος ο Μασάντο με την απόδοσή του τού φωνάζει: "μπάμπα-Στρουμφ δεν μου πάει η θέση που με βάζεις". Κι αυτός εκεί!
Δεν παίζουν επιθετικά οι χέστες
Επιθετικό ποδόσφαιρο δεν παίζουν οι ομάδες που έχουν χέστες στον πάγκο. Και ο Ζαρντίμ, όπως και ο σερ Άλεξ της Θεσσαλονίκης, έχει πρώτο στόχο να μην φάει γκολ. Οι μεγάλες ομάδες όμως πρέπει να παίζουν και καλή μπάλα. Εδώ προσπάθησε να παίξει καλή μπάλα ο Ντούσκο με τον Ατρόμητο και τον έφαγαν. Το καλό δεν έρχεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Θέλει δουλειά. Και στην Ελλάδα έχουν μάθει όλοι στην άρπα κόλλα. Τώρα είναι αργά για τον Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό. Θα τελειώσει με αυτόν τώρα και το καλοκαίρι θα πρέπει να κάνουν καλύτερη επιλογή.
Δεν θέλουν άλλο τίτλο, να δούνε μπάλα θέλουν
Ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν θέλει έναν ακόμα τίτλο, 50-60 τίτλους έχουν. Και για πέντε χρόνια να μην πάρει τίτλο, δεν τρέχει τίποτα. Αλλά θέλει να δει μπάλα. Και να πάει επιτέλους καλά στην Ευρώπη. Εδώ και τόσα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι αποτυχημένη η πορεία του, αφού δεν έφτασε μία φορά έστω στον ημιτελικό. Ούτε κατά τύχη, όπως συμβαίνει με τόσες ομάδες. Γιατί είχε και παιχταράδες. Αλλά κάπου μαζεύτηκαν πολλοί τεχνικοί διευθυντές και παρατρεχάμενοι και χάθηκε η μπάλα. Ο Μαρινάκης για παράδειγμα, πήγε στου Ρέντη και ζήτησε το αυτονόητο: αφού είμαστε άντρες, να μείνουν μεταξύ μας όσα θα πούμε. Αλλά σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα διεκδικούμε το αυτονόητο. Μειώνουν μισθούς συντάξεις και αυξάνουν τις τιμές στα προϊόντα. Και δεν αναρωτιέται κανείς πώς θα ζήσουμε.
Η κατάντια του ΠΑΟΚ
Για το τέλος, θέλω να πω πως θεωρώ ντροπή για τον ΠΑΟΚ των Δώνηδων, των Σαββίδηδων με τα πολλά λεφτά κ.λπ., να παίζει τη θέση του στον πίνακα με την Τρίπολη, που είναι ομάδα της Β΄ Εθνικής (παράνομα έμεινε στην Α΄ Εθνική, γιατί είχε πέσει αγωνιστικά και πήρε τελικά τη θέση του Ηρακλή, που δεν είχε φωνή στο παρασκήνιο). Αγωνιστικά είναι πολύ καλή ομάδα η Τρίπολη, αλλά διοικητικά και παρασκηνιακά είναι ομάδα της Β΄ Εθνικής. Είναι κατάντια για τον ΠΑΟΚ να παίζει τη θέση του με αυτή την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: