286 ψήφισαν υπέρ, πέντε άκυρα και τρία λευκά ήταν το αποτέλεσμα της κάλπης για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπη της Βουλής. "Όχι" για Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμο, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να είναι ανακουφισμένος με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Η Βουλή μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που σε κάποιες στιγμές έχασε εντελώς κάθε πολιτικό πολιτισμό, αποφάσισε τελικά με συντριπτική πλειοψηφία την παραπομπή αυστηρά και μόνο του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ.
Στην ψηφοφορία η κομματική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας ήταν χαλαρή και είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός και 13 υπουργοί ψήφισαν μόνο σε μία κάλπη, στην πρώτη δηλαδή που αφορούσε στον κ. Παπακωνσταντίνου. Από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας 23 ήταν εκείνοι που ψήφισαν επίσης σε μία, ενώ οι 88 άλλοι ψήφισαν και στις 4 κάλπες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του "γαλάζιου" βουλευτή, Παύλου Σιούφα που ψήφισε μόνο στις δύο πρώτες κάλπες, εκείνες δηλαδή των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου.
Αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ η κομματική γραμμή ήταν άκρως πιο αυστηρή και όλοι ψήφισαν σε μία κάλπη! Αλλά στον κυβερνητικό εταίρο, η βουλευτής, Θεοδώρα Τζάκρη έσπασε την κομματική γραμμή και ψήφισε και στις 4 κάλπες.
Αντίθετα η γραμμή της ΔΗΜΑΡ αποδείχθηκε "μπετόν αρμέ" καθώς όλοι οι βουλευτές ψήφισαν και στις 4 κάλπες. Συνολικά, σε μία κάλπη ψήφισαν 64 βουλευτές, 37 από τη Νέα Δημοκρατία, 23 από το ΠΑΣΟΚ και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές και συγκεκριμένα, οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Κασσής και Κουτσούκος.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας προέκυψε ολόκληρο ζήτημα με τη μορφή των ψηφοδελτίων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τη συγκυβέρνηση πως με αυτή τη μορφή στην ουσία φέρνουν από την πίσω πόρτα τις 7 κάλπες.
Πηγή: newsit.gr