Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Χριστόπουλος: «Παίζουμε το πιο δύσκολο παιχνίδι μας»

Ως το πιο το δύσκολο παιχνίδι της σεζόν χαρακτήρισε εκείνο κόντρα στον Ολυμπιακό ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης.

Χριστόπουλος: «Παίζουμε το πιο δύσκολο παιχνίδι μας»
Το δυσκολότερο ματς της σεζόν είναι εκείνο του ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως τόνισε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (17/1).

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για τα προβλήματα ίωσης που απασχολούν παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου», αλλά και για τα μεταγραφικά θέματα της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (17/1):

Για το ματς με τον Ολυμπιακό:

«Την Κυριακή έχουμε πιθανότατα το πιο δύσκολο παιχνίδι της περιόδου. Ένα εκτός έδρας ματς με τον πρωταθλητή. Σίγουρα η αποστολή που έχουμε είναι πολύ δύσκολη. Αν προσθέσουμε τις απουσίες και κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά την προετοιμασία μας, η αποστολή μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Είμαι αισιόδοξος. Οι παίκτες μου με κάνουν και νιώθω δυνατός. Και είμαι σίγουρος ότι όποιοι και να βρεθούν την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο στο Καραϊσκάκη, θα κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει».


Για τυχόν απουσίες λόγω της ίωσης:

« Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω πότε θα είναι έτοιμοι. Χτες υπήρχαν τρεις παίκτες που δεν έκαναν καθόλου προπόνηση. Δύο που έκαναν τη μία από τις δύο προπονήσεις. Μακάρι αυτή η ίωση να μην συνεχιστεί και κολλήσουν και άλλοι παίκτες. Ό,τι και να πούμε αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να το προβλέψουμε».
Για το αν μπόρεσε να δουλέψει τακτική η ομάδα η ομάδα:

«Όχι. Αυτή την βδομάδα, και χτες και σήμερα και πιθανότατα και αύριο, γυμναζόμαστε σε ένα πλαστικό γήπεδο 7Χ7, και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα:

« Καταρχήν, έχουμε ένα ρόστερ με 28-29 παίκτες. Για τη θέση του τερματοφύλακα έχουμε τέσσερις, και έναν του ‘96 στη δεύτερη και στην τρίτη ομάδα. Οπότε έχουμε παίκτες για να παίξουμε».

Για το αν θεωρείται χαμένο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το σκεπτικό που δηλώνονται οι τιμωρημένοι παίχτες:


«Όχι. Κανένα ματς δεν το θεωρείς χαμένο από πριν. Να σας θυμίσω ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ και απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν έπαιξε ο Λίλα που είναι ο βασικός μας αμυντικός μέσος. Κανένα ματς δεν το θεωρείς χαμένο. Απλώς κοιτάμε που έχουμε περισσότερη ανάγκη κάποιους παίκτες, που έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις ένα ματς, και από εκεί και μετά δηλώνεις τις απουσίες σου. Τον Πάντο για παράδειγμα τον δηλώσαμε στον Ολυμπιακό και στον Λεβαδειακό. Τον χρειαζόμασταν περισσότερο στην έδρα μας, με τον Παναθηναϊκό και τη Βέροια. Ο Κειτά, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση ο Λίλα και υγιής, έπρεπε να τον δηλώσουμε εκεί, γιατί ακολουθούν δυο παιχνίδια με τον Φωστήρα και τη Βέροια. Οπότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει την επόμενη βδομάδα, και μπορεί αν για παράδειγμα δηλώναμε τον Κειτά με τη Βέροια, να έλειπε και ο Λίλα. Με αυτή τη λογική προσπαθούμε και δηλώνουμε τους παίκτες εκεί που νομίζουμε ότι είναι το λιγότερο κακό για την ομάδα».


Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και την τακτική που θα ακολουθήσει:


«Κρίνετε εκ του αποτελέσματος, και καλά κάνετε. Αν δείτε όμως στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια στο πρώτο ημίχρονο, θα δείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες άχαστες. Δεν μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι επειδή δεν έχει πετύχει κάποιο γκολ ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, ότι δεν παίζει καλά. Έχω δει την ομάδα και πιστεύω ότι μπαίνει δυνατά από την αρχή, και το γκολ είναι κάποιο άλλο θέμα. Εμείς θα πρέπει να ανάλογα τους παίκτες που θα έχουμε στη διάθεση μας, ξέρουμε πια είναι τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού, ξέρουμε και που πρέπει να χτυπήσουμε τον αντίπαλο. Σίγουρα δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο, σ' ένα μεγάλο γήπεδο, αλλά θα προετοιμάσουμε τη στρατηγική μας και την τακτική μας, και θα προσπαθήσουμε με τα όπλα που έχουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, με τον τρόπο που θα μπορέσουμε».
Για τις μεταγραφές που απασχολούν τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω κάτι. Αν το γνωρίζετε εσείς να μου το πείτε και εμένα. Οι μεταγραφές λήγουν στην 31 Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή η φιλοσοφία μου είναι ότι αν είχαμε πρόβλημα σε κάποια θέση να κινούμασταν για κάποια μεταγραφή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα σε κάποια θέση. Αν βρεθεί κάποιος παίκτης ο οποίος μπορεί άμεσα να μπει και να βοηθήσει την ομάδα, και βέβαια τον θέλουμε, και καλώς να έρθει. Εάν όμως πάμε για μεταγραφή ενός φέρελπι κάτω των 23 ετών ή των 21 με την προοπτική της νέας χρονιάς, όχι. Θα προτιμήσω να πάμε σε πιο προσεκτικές επιλογές σε τέτοιου είδους παίκτες στην επόμενη μεταγραφική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: