Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Τσαγκρώνης: «Έχει μιλήσει με όλους ο Τρινκιέρι»

Σε επικοινωνία με όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό έχει έρθει ο Αντρέα Τρινκιέρι, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τσαγκρώνης: «Έχει μιλήσει με όλους ο Τρινκιέρι»
Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης δήλωσε πως ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, έχει έρθει σε επικοινωνία με όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, λέγοντας παράλληλα πως η ΕΟΚ δεν έχει κλείσει σε κανέναν την… πόρτα της, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης δεν γνώρισε εάν ο Ιταλός έχει μιλήσει και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενόψει του μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου (10/2).

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης στον Μάνο Ζερβάκη και τον Τόλη Κοτζιά:

Για τα μέτρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας (10/2): «Φέτος ξεκινήσαμε διαφορετικά αφού είχαμε χρόνο. Και οι ομάδες είναι αρκετά συνεργάσιμες, γι’ αυτό συμφωνήσαμε ποια θα είναι η θέση μας στην αστυνομία. Και οι δύο έχουν δείξει καλή διαγωγή όλο το χρόνο και γι’ αυτό ζητήσαμε κάτι παραπάνω. Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός να μας δώσουν κάτι παραπάνω και του χρόνου, να φτάσουμε σε ένα σημείο ώστε να μην έχουμε διαχωριστικές γραμμές και να μην κάνουμε σχέδια για… πολεμική σύρραξη. Έχουν βοηθήσει και οι δύο ομάδες για να υπάρχει καλό κλίμα. Φέτος, υπάρχει αύξηση κατά 150 εισιτήρια στην κάθε ομάδα, δηλαδή από 1050 η καθεμία, ενώ θα έχουμε ακόμα 400 προσκλήσεις και κάποιες διαπιστεύσεις. Δηλαδή περιμένουμε φέτος γύρω στις 2,500 κόσμο. Έχει συμφωνηθεί -όπως και πέρυσι- λεπτομερής σωματικός έλεγχος. Απαγορεύονται τα πανό, μόνο οι σημαίες, μέχρι και τα κράνη απαγορεύονται. Από την πλευρά των σωματείων και της ομοσπονδίας υπάρχει διάθεση. Να γίνει ένας τελικός σε αθλητικά πλαίσια και να μας δοθεί η δυνατότητα να γίνει ένας αγώνας χωρίς τέτοια μέτρα στο μέλλον. Η αστυνομία αναγνώρισε τη διάθεση και πιστεύουμε να ενστερνιστεί τις προτάσεις μας. Και φέτος θα υπάρχουν ονομαστικά εισιτήρια. Είναι ενθαρρυντικό που έχει σταματήσει η ένταση ανάμεσα στα δύο σωματεία. Την ημέρα του τελικού οι πόρτες θα ανοίξουν τέσσερις ώρες πριν, για να γίνει σωστά ο έλεγχος».

Για την αναβολή στην επίσημη παρουσίαση του Τρινκιέρι: «Θα δούμε πια μέρα θα μας πει για να γίνει η επίσημη παρουσίασή του. Είναι ανθρώπινο το γεγονός και όλα θα λυθούν».

Για το αν θα επιστρέψει στην Εθνική ομάδα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης: «Η ομοσπονδία έθεσε στη διάθεση του προπονητή να καλέσει όποιον θέλει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά της ομοσπονδίας με κανέναν αθλητή. Ο Λουκάς (σ.σ. Μαυροκεφαλίδης) που είχε προσφέρει στις μικρές εθνικές ομάδες, έχει μετάλλια με την Εφήβων με τη Νέων και πιστεύω ότι είναι στη διάθεση του προπονητή. Ο Τρινκιέρι έχει έρθει σε επικοινωνία με όλους τους αθλητές που είναι στο εξωτερικό. Αυτό το έχει αναλάβει ο ίδιος. Δεν ξέρω αν έχει μιλήσει με τον Διαμαντίδη».

Για την τηλεοπτική κάλυψη της Α2: «Είναι ένα θετικό θέμα, που θα βοηθήσει την ελληνική τηλεόραση αλλά και τις ομάδες. Είναι ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα. Όλοι αγώνες κρίνονται σε μικρές διαφορές και γι’ αυτό το θέαμα αναμένεται ωραίο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: