Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Πέρασε και ο Άγιος Βασίλης!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr  για τον χρόνο που πιέζει και την ανεξήγητη καθυστέρηση του ΑΡΗ να επιλέξει μία λύση που δείχνει μονόδρομος
Καταρχήν να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο ότι καλύτερο για το 2015. Είναι αλήθεια ότι για πολλούς το  2014 δεν θα λείψει καθόλου. Για τον ΑΡΗ ήταν η χειρότερη χρονιά της ιστορίας του. Υποβιβασμός στην Β εθνική και επιλογή υποβιβασμού στην Γ εθνική.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι συνέβη τους τελευταίους 3 μήνες. Τα γράψαμε και τα επισημάναμε όταν κάποιοι είχαν επιλέξει είτε το λιβάνισμα είτε την υπομονή...ελπίδας που έμεινε όμως στα λόγια ή σε μη ολοκληρωμένες πράξεις (γιατί είναι αλήθεια ότι ο Γαλανός διέθεσε και χρήματα, αλλά σε κάθε περίπτωση όχι αυτά τα οποία κατά καιρούς υποστήριζε δημοσίως).
Η τελευταία του πληρωμή πραγματοποιήθηκε με χρήματα από τη NOVA και βέβαια στην συνέχεια όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ο ΑΣ έχει δυο προτάσεις στα χέρια του για την επόμενη μέρα και όμως εξακολουθεί να...καθυστερεί. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ουσία τους Ισπανούς τους ξέρει και από την αλληλογραφία μαζί τους το καλοκαίρι, αλλά και τα όσα τους ακολουθούν από Μπέτις, Χέρεθ και Λάρισα μα κυρίως από την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ τους από τον κόσμο του ΑΡΗ με ανακοινώσεις των οργανωμένων και αντίθεση όλου του κόσμου της ομάδας, προφανώς και πρέπει να αξιολογήσει την πρόταση του Κάλας.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΑΣ κάτι άλλο περίμενε την προηγούμενη εβδομάδα ή πολύ απλά οι περισσότεροι των συμβούλων (όχι όλοι) προτίμησαν να κάνουν Χριστούγεννα και όταν επέστρεψαν από τις διακοπές να ασχοληθούν και με τον ΑΡΗ. Η επιλογή της επιτροπής είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά έπρεπε να είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η περίπτωση Κάλας είναι μονόδρομος γιατί πολύ απλά πέρα από την δική της όποια αξιοπιστία που θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, παίζει μόνη της, πόσο μάλλον όταν πλέον δεσμεύτηκε και για την κάλυψη των οφειλομένων που άφησε στην χρήση του ο Γιώργος Γαλανός.
Αφορά σίγουρα τις μισθοδοσίες Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου και ενδεχομένως και ορισμένα άλλα ποσά. Στην ευρεία σύσκεψη οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΑΣ ενημέρωσαν τους 20 παρευρισκόμενους ότι αυτό το χρέος είναι ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ. Μάλιστα ζήτησαν και από την πλευρά Κάλας και των Ισπανών να το καλύψουν. Ακόμα και ο ίδιος ο Γαλανός όταν έφυγε είπε ότι είχα έτοιμα 68.000 ευρώ να πληρώσω αλλά δεν το έκανα για τους γνωστούς λόγους.
Πέρα από την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου ότι δεν λείπει ευρώ από τα ταμεία λες και είπε κανείς αυτό ή αυτό σημαίνει αφήνω υπόλοιπο χρήσης 100.000 ευρώ, την μία μέρα ο ΑΣ ζητάει από τους επενδυτές να το πληρώσουν και την ίδια στιγμή λέει εμείς δεν είπαμε ότι άφησε χρέος ο Γαλανός. Η πλάκα είναι ότι όταν μιλάνε με τους δημοσιογράφους λένε ότι υπάρχει το ποσό (και πως να το αρνηθούν αφού ζητάνε από τον επόμενο να τα πληρώσει), αλλά δημόσια προσέξτε, δεν λένε δεν υπάρχει, λένε δεν το είπαμε εμείς ότι υπάρχει.
Και αυτά τα 100.000 που ζητάτε να πληρώσει ο Κάλας ή ο Όλιβερ τι είναι ρε παιδιά; Πώς ακριβώς να το...βαφτίσουμε; Το σημερινό συμβούλιο του ΑΣ έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ήδη οι παίκτες έκαναν απλήρωτοι εκτός από Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και πολλοί είναι στα όριά τους.
Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης πέρασε χθες βράδυ από τα σπίτια και επενδυτή-λύση για τον ΑΡΗ δεν έφερε. Αν ο Κάλας φανεί αντάξιος των προσδοκιών ή αν ο Χένες επενδύσει στον ΑΡΗ θα είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσουμε και φυσικά αν κάνουν ότι πρέπει ο ΑΡΗΣ θα έχει λύσει τα ζητήματά του. Με πράξεις και λεφτά φυσικά...
Αυτή την στιγμή όμως η επιλογή τους είναι μονόδρομος γιατί πάρα πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα άλλο αξιόπιστο. Εκτός αν κάποιοι μέσα στον ΑΣ(και είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν αφορά όλους όσους απαρτίζουν το ΔΣ) με δεδομένο ότι ήρθαν και ανέλαβαν, αφού εκδιώχθηκαν 2 (Παπαγεωργίου, Οικονόμου) συν μία (Ψηφίδης, Δεσύπρης) διοικήσεις, αυτό το οποίο θέλουν είναι να οδηγήσουν τον Κάλας σε αποχώρηση λόγω αγανάκτησης, ώστε να παρουσιαστούν ως μονόδρομος οι Ισπανοί. Οι παίκτες επιστρέψουν το Σάββατο στις προπονήσεις.
Θα ήταν καλό για όλους να έχουν και μία διοίκηση να τους μιλήσει (αυτό είναι εύκολο), αλλά κυρίως να τους πληρώσει και να κάνει μεταγραφές. Σανιά, Νλουντούλου είναι σταντ μπάι και ο κόσμος δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη καθυστέρηση.
Η εκκαθάριση...ξαναπήγε πίσω άλλες 15 μέρες, αλλά αυτή την φορά αν στις 8 του μήνα δεν υπάρχει νέα διοίκηση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μπορεί να προκύψει νέα διοίκηση στον ΑΣ...
ΥΓ1 Μια που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο ορισμένοι που δεν έχουν καμία σχέση με τον ΑΡΗ, ας επιστρέψουν πίσω στα κομματικά τους και στην ομάδα τους γιατί είναι ανεπίτρεπτο οπαδοί του συμπολίτη να είναι στο ΔΣ του ΑΡΗ. Ίσως βέβαια οι οπαδικές τους προτιμήσεις να εξηγούν και τις πράξεις τους, αλλά απορώ πως τους ανέχονται εκεί βαμμένοι Αρειανοί όπως ο Ταουξίδης και ο Μουντζέλης.
ΥΓ2 Στις 8 του μήνα εκδικάζεται και η κυβίστηση στο ΑΣΕΑΔ. Οι “έχω μάθει και ξέρω πως να κερδίζω στα χαρτιά” και πάλι σε δράση, αλλά δεν θα τους περάσει!
ΥΓ3 Την προηγούμενη εβδομάδα η πλευρά Κάλας πρότεινε να πληρωθούν οι παίκτες και για διασφάλιση να πάρει τηλεοπτικά αφού στην συνέχεια μπορεί ο ΑΣ να επέλεγε τους Ισπανούς. Φυσικά το θέμα πλασαρίστηκε με τον γνωστό γλοιώδη τρόπο λασπολογίας. Προχθές ο ΑΣ ζήτησε ο ίδιος να γίνει αυτό και από την πλευρά Κάλας πήρε θετική απάντηση. Οι Ισπανοί μάλλον έχουν...βαλέρ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: