Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Οι ευχές του Φαν Χάαλ για το 2015!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καλωσορίζει το νέο έτος και γράφει για τα δώρα που περιμένει ο Λουίς Φαν Χάαλ από τον Άγιο Βασίλη τη φετινή χρονιά.
Το 2015 δεν ξεκίνησε καλά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία άφησε δύο βαθμούς στο Μπριτάνια και μάλλον θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή με το 1-1 κόντρα στη Στόουκ. 3η διαδοχική εκτός έδρας ισοπαλία για τους «μπέμπηδες», οι οποίοι μετά τις έξι σερί νίκες από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, παρουσιάζουν εκ νέου σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.
Αυτή τη στιγμή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε διαθέτει ούτε την πληρότητα της Τσέλσι σε όλες τις γραμμές, ούτε είναι τόσο δεμένη ομάδα όσο η συμπολίτισσα Σίτι. Σχεδόν μια ομάδα από την αρχή επιχείρησε να στήσει το περασμένο καλοκαίρι ο Λουίς Φαν Χάαλ, ο οποίος εκτός από τους δικούς του πειραματισμούς, έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες δυσκολίες μέχρι στιγμής.
Το εφιαλτικό 2014 αποτελεί πλέον παρελθόν για τη Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό τεχνικό να κάνει τέσσερις «ευχές», ώστε να μπορέσει μέσα στο 2015 να φέρει ξανά τους «κόκκινους διάβολους» σε τροχιά επιτυχιών. Δηλαδή να κάνει πραγματικότητα τις υποσχέσεις που έδωσε στους φίλους της ομάδας, κατά την άφιξή του στο Ολντ Τράφορντ πριν από 5 μήνες.
Ρανταμέλ Φαλκάο
Αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Λουίς Φαν Χάαλ. Πριν από το σοβαρό του τραυματισμό στο γόνατο, ο Κολομβιανός ήταν ίσως ο κορυφαίος επιθετικός του πλανήτη. Το διάστημα της μεγάλης του αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους τον πήγε πολύ πίσω, όμως το δεδομένο ταλέντο που διαθέτει, του άνοιξε την πόρτα του Ολντ Τράφορντ. Μέχρι πριν τις γιορτές, ο Φαλκάο δεν κατάφερε να πείσει τον Φαν Χάαλ ότι αξίζει μια θέση βασικού, όμως στα τελευταία ματς η απόδοσή του έχει ανοδική πορεία. Ο Φαν Χάαλ (που είναι σίγουρα δίκαιος) τον εμπιστεύεται, ο Κολομβιανός αρχίζει και σκοράρει και σε περίπτωση που γίνει πάλι ο Φαλκάο που όλοι θαύμαζαν μέχρι πέρσι, η ποιότητα της Γιουνάιτεντ θα ανέβει ένα σκαλί πιο πάνω.
Τραυματισμοί
Οι απουσίες στις 20 πρώτες αγωνιστικές έχουν «πληγώσει» ανεπανόρθωτα την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σαν κάποια κατάρα να κυνηγά τους «μπέμπηδες», οι οποίοι βλέπουν συνεχώς κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή να μπαίνει στα... πιτς, λόγω τραυματισμού. Τελευταίο θύμα ήταν ο Άσλεϊ Γιανγκ, ο οποίος τραυματίστηκε κόντρα στη Στόουκ και θα μείνει εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες. Άνχελ Ντι Μαρία, Ντάλεϊ Μπλιντ, Λουκ Σο, Κρις Σμόλινγκ, Μίκαελ Κάρικ, Μάρκος Ρόχο, Ρανταμέλ Φαλκάο, Φιλ Τζόουνς, Άντερ Ερέρα, Αντόνιο Βαλέντσια, Πάντι ΜακΝάιρ, Τζόνι Έβανς, Χουάν Μάτα και Μαρουάν Φελαϊνί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Επειγόντως χρειάζεται ευχέλειο ο Φαν Χάαλ, ο οποίος ελπίζει κάποια στιγμή να δει λευκό το απουσιολόγιό του, ώστε επιτέλους να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Αμυντικό χαφ
Η έλλειψη ενός καθαρόαιμου κόφτη ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τη Γιουνάιτεντ. Ήταν η «μαύρη τρύπα» στην ενδεκάδα του Φαν Χάαλ, ο οποίος κατέφυγε στις λύσεις των... παροπλισμένων Κάρικ και Φελαϊνί, προκειμένου να καλύψει το κενό. Διακαής πόθος του Ολλανδού τεχνικού για τη συγκεκριμένη θέση είναι η συμπατριώτης του και πρώην παίκτης του στους «οράνιε», Κέβιν Στρότμαν. Ο τραυματισμός του το καλοκαίρι πήγε πίσω τη μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ, όμως τη δεδομένη στιγμή η Ρόμα έχει διαμηνύσει στους «μπέμπηδες» πως ο Ολλανδός αμυντικός μέσος δεν πωλείται τον Ιανουάριο. Αν τα δεκάδες εκατομμύρια δεν καταφέρουν να... λυγίσουν τους «τζιαλορόσι» αυτή τη μεταγραφική περίοδο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως το καλοκαίρι του 2015 ο Στρότμαν θα μεγαλώσει την ολλανδική παροικία στο Μάντσεστερ.
Κεντρικός αμυντικός
Αν το κενό στη θέση του αμυντικού μέσου ήταν απλά εμφανές, αυτό στο κέντρο της άμυνας έβγαζε... μάτι. Ρίο Φέρντιναντ και Νεμάνια Βίντιτς αποχαιρέτησαν το Όλντ Τράφορντ το περασμένο καλοκαίρι με τα κενά τους να μην έχουν καλυφθεί ακόμη. Ο Ρόχο δεν είναι κλασικός κεντρικός αμυντικός, ενώ κανείς από τους Φιλ Τζόουνς, Κρις Σμόλινγκ, Τζόνι Έβανς δεν μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη στην άμυνα. Ούτε φυσικά οι νέοι ΜακΝάιρ και Μπλάκετ. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται τουλάχιστον ένας κεντρικός αμυντικός, που να διαθέτει την ποιότητα να πάρει τη φανέλα βασικού... σπίτι του. Ο Ματς Χούμελς της Ντόρτμουντ και ο Μιράντα της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι δύο από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιον Ολλανδό ποδοσφαιριστή, όπως τον Ρον Φλάαρ της Άστον Βίλα. Άλλωστε είναι γνωστή η αδυναμία του Φαν Χάαλ στους συμπατριώτες του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: