Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Σταματήστε τον Ντεσάμπ!"

Ο προπονητής της Ουντινέζε, Φρανσέσκο Γκουιντολίν συμβουλεύει τον... Ερνέστο Βαλβέρδε για το ματς της πρεμιέρας στο Champions League με την Μαρσέιγ και υποστηρίζει πως ο πιο επικίνδυνος στην ομάδα είναι ο προπονητής, ο Ντιντιέρ Ντεσάμπ!
"Σταματήστε τον Ντεσάμπ!"
Αναλυτικά όσα είπε στον «Πρωταθλητή»:
Για το πως είδε ο ίδιος την Μαρσέιγ:
«Η αλήθεια είναι ότι η Μαρσέιγ, όπως κι εμείς βρισκόμασταν σε στάδιο προετοιμασίας. Και η ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν πιστεύω το 50% εκείνης που μπορεί να παρουσιάσει. Κερδίσαμε στο φιλικό, αλλά και τότε είχα πει ότι αυτή δεν είναι η αληθινή Μαρσέιγ και το γνωρίζαμε. Όμως ήταν ένα πολύ καλό τεστ που θέλαμε για το Champions League. Αλλά δεν μπορώ να έχω την απόλυτα πραγματική εικόνα. Κι αυτό γιατί γνωρίζω ότι η Μαρσέιγ είναι μια δυνατή ομάδα. Πραγματικά δυνατή»
Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της γαλλικής ομάδας:
«Η Μαρσέιγ παίζει σε ένα ισχυρό πρωτάθλημα, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό και αυτό τη βοηθάει περισσότερο. Σίγουρα έχει αλλαγές σε σχέση με την περασμένη σεζόν, αφού έφυγαν οι δύο βασικοί της αμυντικοί, Ταϊβό και Χάιντσε και σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται προσαρμογή. Όμως έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Ντεσάμπ, που έχει τις γνώσεις και την εμπειρία να διαχειριστεί ανάλογες καταστάσεις. Είναι καθοριστικός για τη Μαρσέιγ. Είναι η δύναμή της».
Ερωτηθείς για το πόσο πρόβλημα είναι για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι δεν έχει δώσει επίσημο ματς, απάντησε:
«Σίγουρα γιατί ειδικά τα παιχνίδια του Champions League είναι διαφορετικά. Και να σκεφτείτε ότι η Μαρσέιγ έχει ήδη κάνει παιχνίδια».
Κληθείς να σχολιάσει την απουσία της Ουντινέζε από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εξήγησε:
«Ήμασταν άτυχοι από την κλήρωση. Το είχα πει. Έλεγα τότε ότι η Άρσεναλ ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να μας τύχει. Οι Λονδρέζοι παραμένοι δυνατοί και είναι ικανοί σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα να να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό. Χρειάζεται από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό να προσπαθείς και να είναι συγκεντρωμένος. Η φιλοσοφία της Άρσεναλ είναι γνωστή και δεδομένη από καιρό. Παίζει με τον ίδιο τρόπο, είτε στην έδρα της, είτε μακριά από αυτήν. Ήταν καλύτερη και πέρασε. Είναι μια τοπ ομάδα από αυτές της πρώτης σειράς».
Για τις αποχωρήσεις των Φάμπρεγκας και Νασρί, σημείωσε:
«Είναι δυο σημαντικές αποχωρήσεις, γιατί και οι δύο ήταν παίκτες καθοριστικοί. Έχουν νέους σε ηλικία παίκτες που όμως έχουν εμπειρία γιατί παίζουν από μικροί. Αλλά θεωρώ ότι αυτή θα είναι μια δύσκολη σεζόν για την Άρσεναλ».
Σε ερώτηση για το φετινό Ολυμπιακό, επισήμανε:
«Δεν ξέρω πως είναι αυτήν τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα που παίρνει τίτλους και αγωνίζεται συνέχεια στην Ευρώπη. Και αυτό είναι σημαντικό, γιατί βοηθάει τους παίκτες, την ομάδα. Θυμάμαι ότι είχε κάνει σημαντικές νίκες, όπως αυτή με τη Λάτσιο στη Ρώμη και είναι γνωστή η έδρα του. Που κάθε ομάδα πρέπει να εκμεταλλεύεται σε αυτήν τη διοργάνωση».
Περί του ενδιαφέροντος της Ουντινέζε για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ξεκαθάρισε:
«(Μετά από δισταγμό) Όχι, δεν νομίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: