Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι νίκησε η Λοκομοτίβ (ΒΙΝΤΕΟ)

H Λοκομοτίβ Μόσχας, αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την πρωταθλήτρια Ζενίτ έφτασε σε μεγάλη νίκη με 4-2!
Έτσι νίκησε η Λοκομοτίβ (ΒΙΝΤΕΟ)
Με αρκετές απουσίες η Λοκομοτίβ
Ο Ζοσέ Κουσέιρο παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και με πολλές απουσίες. Ο Γκιγέρμε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Φιλτσόφ. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ντα Κόστα και Ντούριτσα, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Γιανμπάγεφ και στο δεξί ο Σίσκιν. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Ταρασόφ, Γκλουσάκοφ και Λοσκόφ, με τον τελευταίο να έχει δημιουργικό ρόλο, ενώ η τριπλέτα στην επίθεση αποτελούνταν από τους Ομπίνα (αριστερά), Μαϊκόν (δεξιά) και Καϊσέδο (κορυφή). Στον πάγκο έμεινε ο Σιτσόφ, ενώ εκτός αποστολής οι Ίμπριτσιτς και Τορμπίνσκι λόγω τραυματισμού.
Μόνο Ζενίτ στο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν καλύτεροι και πίεσαν για το γκολ από το ξεκίνημα, με τους παίκτες της Λοκομοτίβ να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Μόλις στο 5' ο Ντάνι έβγαλε την μπαλιά, όμως ο Μποχάροφ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φιλτσόφ. Λίγο μετά, όμως, ο Λάζοβιτς αποδείχθηκε πιο εύστοχος και με εκπληκτικό πλασέ έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Φιλτσόφ και έκανε το 1-0!
Στο 14' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Λοκομοτίβ, από την οποία έδειχνε να προσπαθεί μόνο ο Καϊσέδο, ο οποίος ταλαιπώρησε απίστευτα τους αμυντικούς της Ζενίτ. Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ έκανε πολύ δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 31', όταν ο Μπουχάροφ με πολύ ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Κουσέιρο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, όμως έφτασαν κοντά στο γκολ στο 44', με τον Μαϊκόν να στέλνει την μπάλα άουτ πιεζόμενος μέσα από την περιοχή.
«Μεταμορφώθηκε» η Λοκομοτίβ!
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πάντα άλλαξαν... Οι γηπεδούχοι ήταν... άλλη ομάδα, ενώ η Ζενίτ έχασε την φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου. Μόλις στο 46' οι Μοσχοβίτες κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με τον Ομπίνα να πετυχαίνει ένα πολύ ωραίοα γκολ. Ο Λοσκόφ έβγαλε την κάθετη πάσα στον Γκλουσάκοφ, ο Μαλαφέεφ βγήκε από την εστία του, τον έκλεισε καλά, όμως ο Ρώσος γύρισε την μπάλα στον Ομπίνα, ο οποίος με ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 49' ο Γκλουσάκοφ επιχείρησε το μακρινό σουτ και ανάγκασε τον Μαλαφέεφ σε πολύ δύσκολη απόκρουση, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη μοναδική τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 59'. Ο Κρισίτο έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα, όμως ο Φιλτσόφ απέκρουσε από κοντά το πλασέ του Μπουχάροφ.
Εντυπωσιακό... φινάλε!
Αφού δεν μπήκε εκείνο το γκολ, οι παίκτες της Λοκομοτίβ ανέβασαν ακόμη περισσότερο την απόδοσή τους και μέχρι το τέλος δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους! Στο 61' ο Καϊσέδο εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή της Ζενίτ και από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μανουέλ Ντα Κόστα. Ο Πορτογάλος με δύο κεφαλιές στο 76' και στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και έδωσε στην ομάδα του την μεγάλη νίκη. Έτσι, η Λοκομοτίβ έφτασε τους 39 βαθμούς, ενώ η Ζενίτ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Διναμό και παρέμεινε ισόβαθμη στην πρώτη θέση με την πρώτη στους 46 βαθμούς.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: