Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν μας κάνει πάντα... η Παναγιώταινα!!

Ο (συνήθως) σοφός λαός συνηθίζει να λέει «από το τίποτα κι ολότελα, καλή κι Παναγιώταινα». Η ερμηνεία της παραπάνω φράσης είναι γνωστή σε όλους.
Δεν μας κάνει πάντα... η Παναγιώταινα!
Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς...
Στο ποδόσφαιρο πάντως ή για την ακρίβεια στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, μάλλον δεν ισχύει το παραπάνω. Λογικό είναι ύστερα από ένα καλοκαίρι σκανδάλων, προφυλακίσεων, διαλόγων και δικαστικών αποφάσεων που έρχονταν... τούμπα, να μας λείπει η μπαλίτσα. Τα φιλικά και τα ευρωπαϊκά ματς ήταν απλά... μεθαδόνη. Η στέρηση είναι δεδομένη.
Άλλωστε το Σαββατοκύριακο είναι αυτό που μας γεμίζει, έστω κι αν το θέαμα είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό που προσδοκούμε. Όμως όταν για άλλη μια αγωνιστική, αντί για τα οκτώ παιχνίδια που προγράμματος θα διεξαχθούν μόλις τα πέντε, δεν γίνεται να επικαλούμαστε την... Παναγιώταινα!Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα, όταν φτάνει στα μέσα του και ο Σεπτέμβριος και με σιγουριά δεν μπορούμε να ονοματίσουμε και τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Άλλωστε κάθε εβδομάδα ή και κάθε μέρα ακόμη έχουμε αλλαγές με τουλάχιστον οκτώ συλλόγους να διεκδικούν δύο (ή και τρία) ορφανά εισιτήρια! Κι όλα αυτά ενώ ήδη έχει γίνει η πρώτη αγωνιστική και αυτό το «Σου-Κου» θα διεξαχθεί και η δεύτερη!
Όποιος από τις αρχές του καλοκαιριού έχει μείνει... πιστός στη στρογγυλή θεά και παρακολουθεί επισταμένως τα όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδων, σίγουρα θα έχει... λαλήσει!
Με άλλη ομάδα στη Σούπερ Λίγκα πέφτει και κοιμάται και με άλλη ξυπνάει. Βέβαια όταν ένα ολόκληρο κράτος έχει διαλυθεί, γιατί περιμέναμε άραγε να μείνει όρθιο το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Η κατρακύλα όμως δεν έχει προηγούμενο, έστω κι αν όλοι οι «ποδοσφαιροπατέρες» έχουν πιαστεί στις καρέκλες τους και δεν τις αφήνουν με τίποτα. Προφανώς για αυτούς και να ισχύει τελικά «από το τίποτα καλά είναι και τα πέντε ματσάκια»! Ποιος ξέρει; Ίσως κοντά στα Χριστούγεννα να ζήσουμε και το... θαύμα των οκτώ αγώνων!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: