Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Βάλτα μπαμπά να πάμε και Λονδίνο»!!

Αστοχία, κριτική, βαριά φανέλα, πελάτες, στόχοι. Ο Νίκος Ζήσης μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία της Ελλάς στο Ευρωμπάσκετ και... αποκαλύπτει τα πρώτα λόγια του 2,5 μηνών γιου του!!!
«Βάλτα μπαμπά να πάμε και Λονδίνο»!
Πόσα σουτ είχε ο Ζήσης στα δύο τελευταία παιχνίδια πριν τη Σλοβενία; Οι περισσότεροι ίσως το αγνοούν. Εκείνος το ήξερε: «1/17 είχα, αλλά τι νόμιζες; Θα σταματούσα να σουτάρω;» Την απάντηση την είχαν πάρει ήδη οι Σλοβένοι. Μήπως και οι Έλληνες που βιάζονται να βαφτίσουν κάποιον άμπαλο στις αποτυχίες και παικταρά στις επιτυχίες;
Ο Νίκος Ζήσης, ένα παιδί με αδιαμφισβήτητες αρχές και μετριοπάθεια, δεν ξεσπαθώνει! Η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr είναι ένα μάθημα σοβαρότητας στους παίκτες που ονειροβατούν μετά από μια μεγάλη εμφάνιση, αλλά και αυτοπεποίθησης σε όσους καταρρακώνονται από τα αρνητικά σχόλια που συνοδεύουν μια (ή και περισσότερες) κακές βραδιές.
Αυτοπεποίθηση, σιγουριά και η... κούραση που έφυγε
«Είμαι σε μια ώριμη ηλικία πλέον και ίσως είναι και θέμα εμπειρίας η διαχείρισης μιας κατάστασης. Γνώριζα πολύ καλά πόσο άστοχος ήμουν, αλλά σε πληροφορώ ότι ακόμα κι αν είχα 1/57 δεν θα έχανα την αυτοπεποίθησή μου. Ξέρω ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω, ξέρω αν μπορώ να βάλω τα σουτ που έχασα. Ε, τώρα μπήκαν. Κάποιες φορές σε πάει το παιχνίδι. Στο τελευταίο σουτ για παράδειγμα ένιωθα σίγουρος ότι θα μπει, πριν ακόμα σουτάρω».
Και πώς εξηγείται η πρωτοφανής, για το δικό του level, αστοχία που προηγήθηκε; «Εγώ βλέπω ότι όλη η ομάδα είναι καλύτερη παιχνίδι με το παιχνίδι. Ίσως κι εμένα με επηρέασε αυτή η φοβερή κούραση που προκύπτει από τα καθημερινά ματς που δίναμε. Δεν είναι τυχαίο ότι ένιωθα και σούταρα πολύ καλύτερα μετά τις τρεις μέρες ξεκούρασης που είχαμε, όπως επίσης σημαντικό είναι ότι θα παίζουμε στο εξής έχοντας μια ενδιάμεση μέρα ξεκούρασης. Θα κοιμηθούμε καλύτερα, θα φάμε καλύτερα, θα παίξουμε καλύτερα. Αλυσίδα είναι κάποια πράγματα».
Ήταν μόνο η κούραση ή και το (επιπλέον) βάρος της ευθύνης που κουβαλάει ο ίδιος, ο Φώτσης και ο Μπουρούσης; Αισθάνεται ότι όταν πλησιάζει στο τέλος πρέπει οι “τρεις σωματοφύλακες” να βγάλουν το φίδι από την τρύπα; «Είναι λογικό να βγούμε εμείς μπροστά. Είναι μεγαλύτερη η ευθύνη μας τώρα και το καταλαβαίνουμε εύκολα. Και δεν αισθάνομαι καθόλου βάρος για αυτό. Μου αρέσουν αυτά τα σουτ»...
Το διαπίστωσε κάποτε η Εφές δεχόμενη τρίποντο ενώ... ξάπλωνε στο παρκέ, η Γαλλία στο Βελιγράδι όταν από δική του διείσδυση και πρωτοβουλία βγήκε η ασίστ στα σίγουρα χέρια του Διαμαντίδη, η Αυστραλία όταν έπεσε στο καναβάτσο στο Μουντομπάσκετ και... η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzeta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: