Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

«Λεφτά υπάρχουν» μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου!!

Ο χρόνος πιέζει πλέον την Ελλάδα, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους μειώνονται και οι πιέσεις από την πλευρά των πιστωτών μας αυξάνονται.

Για άλλη μια φορά η τρόικα με την πλήρη συγκατάθεση της Γερμανίας αλλά και των περισσότερων Ευρωπαίων «εταίρων»μας παίζουν το παιχνίδι της 6 δόσης , ύψους 8 δις. ευρώ,με απειλές ακόμα για ενδεχόμενο «αποπομπής» μας από το ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» έως τις 22 Σεπτεμβρίου τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους αναμένεται να υποχωρήσουν στο όριο ασφάλειας του 1 δις. ευρώ και αν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου δεν εκταμιευθεί η δόση, θα περάσουν σε αρνητικό έδαφος,κάτι που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μερική στάση πληρωμών.

Αυτή θα αφορά το εσωτερικό της χώρας, καθώς οι λήξεις ομολόγων που ανέρχονται σε 8 δις. ευρώ θα πληρωθούν το Δεκέμβριο.

Έτσι στο πλαίσιο των σφιχτών χρονικά περιθωρίων , ιδιαίτερη σημασία αποκτούν το Eurogroup και το Ecofin στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία αλλά και η επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα στις 19 Σεπτεμβρίου για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που διεκόπησαν.

Η απόκλιση από το στόχο του ελλείμματος για το 2011 θεωρείται δεδομένη, και η τρόικα αναμένεται να πιέσει για μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή το 2012.


Ταξί: 24ωρη απεργία για σήμερα


Από τις 5 τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη 76η Διεθνή Έκθεση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: