Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Με Χολέμπας αντί Ριέρα δεν πάει πουθενά...!!

Δεν του βγήκε του Βαλβέρδε η έμπνευση με τον Χολέμπας αριστερό χαφ στο φιλικό 0-0 με τον ΟΦΗ, πρόβα τζενεράλε ενόψει Μαρσέιγ. Δεν τράβηξε ούτε ο Αμπντούν. Πιο δημιουργικός ο Γέστε, "ζητάει" φανέλα βασικού.
Με Χολέμπας αντί Ριέρα δεν πάει πουθενά... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το τελευταίο τεστ του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ, τέσσερις ημέρες πριν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μαρσέιγ στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τους Κρητικούς, ωστόσο δεν έπιασαν υψηλή απόδοση και είχαν λίγες καλές ευκαιρίες για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισαν οι Μιραλάς και Φουστέρ, ενώ στην επανάληψη πολύ καλός ήταν ο Γέστε που πέρασε στο χορτάρι στο 60'. Θετικά στοιχεία ο Μακούν, που έχασε και μία τεράστια ευκαιρία. Αντίθετα, δεν έπιασε το... πείραμα με τον Χολέμπας, ο οποίος έπαιξε για 45 λεπτά ως αριστερό εξτρέμ και ουσιαστικά ως αντι – Ριέρα.

Δεν... έπιασε ο Χολέμπας ως αντι-Ριέρα

Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού θεωρούνταν πρόβα τζενεράλε για το πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μαρσέιγ και για αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αρχική ενδεκάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος μάλλον υπολογίζει τον Χολέμπας ως... αντι-Ριέρα.

Ο Βάσκος τεχνικός ξεκίνησε με τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη και Μαρκάνο στα άκρα της άμυνας και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο, με δεδομένο ότι ο Μακούν έμεινε στον πάγκο, τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Φέισα και Μοντέστο, αριστερά ξεκίνησε ο Χολέμπας, δεξιά ο Αμπντούν, στην κορυφή ο Μιραλάς και πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Φουστέρ.


Οι φάσεις του Φουστέρ και ο... άφαντος ΟΦΗ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο έξι έφτασε μία... ανάσα από το γκολ. Ο Μιραλάς έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Φουστέρ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής του ΟΦΗ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στα επόμενα λεπτά το ματς που παρακολουθήσαμε ήταν... ολίγον βαρετό, καθώς οι Κρητικοί δεν πέρναγαν για κανέναν λόγο τη μεσαία γραμμή, ενώ οι Πειραιώτες αν και πίεζαν, δεν είχαν τη μεγάλη φάση. Βέβαια, ως ευκαιρίες καταγράφονται τα δύο καλά σουτ του Μιραλάς στο 16' και στο 38', αλλά και η κεφαλιά του Μέλμπεργκ στο 29'. Το ημίχρονο πάντως έκλεισε με ακόμα μία καλή στιγμή των γηπεδούχων, όταν ο Κάρολ έδιωξε δύσκολα το δυνατό και τεχνικό σουτ του Φουστέρ έξω από την περιοχή. Αυτό πάντως που θα θυμόμαστε από το πρώτο μέρος, είναι η... ανυπαρξία επιθετικά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν είχαν ούτε μία καλή στιγμή!

Ντεμπούτο Μακούν, «πειράματα» Ερνέστο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αρκετές αλλαγές και δοκίμασε διάφορα πάνω στο χορτάρι. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Μανιάτης, αριστερά ο Χολέμπας και κεντρικό δίδυμο οι Μαρκάνο και Παπάζογλου. Στη μεσαία γραμμή τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Μακούν και Ορμπάιθ και μπροστά τους σαν... αντι-Ιμπαγάσα ο Φετφατζίδης. Στις πτέρυγες έπαιζαν οι Φουστέρ και Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκρμπιτς. Στο 60' όμως ο Βαλβέρδε έκανε άλλες τρεις αλλαγές, περνόντας τον Χαβίτο στο ματς αντί του Αμπντούν, τον Βαλεριανό αντί του Χολέμπας και τον Γέστε αντί του Φουστέρ. Μετά από αυτές τις κινήσεις, ο κεντρικός μέσος ήταν ο Γέστε και ο «Φέτφα» πήγε αριστερά.

Ξεχώρισε ο Γέστε...

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου, δεν είχαμε κάτι αξιόλογο. Ο Ολυμπιακός... σπατάλησε ένα δεκάλεπτο μέχρι να βρει ρυθμό μετά τις πολλές αλλαγές και ουσιαστικά άρχισε να αποδίδει μέσα στο γήπεδο, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Γέστε. Ο Ισπανός ήταν ορεξάτος και προσπάθησε αρκετές φορές να βγάλει τους Πειραιώτες μπροστά. Μάλιστα, από δική του σέντρα στο 67' ο Μακούν δεν μπόρεσε να σκοράρει ολομόναχος από τα... δύο μέτρα. Ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι και ο Φετφατζίδης, ο οποίος ταλαιπώρησε μία – δύο φορές την άμυνα των Κρητικών, αλλά χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Το παιχνίδι πάντως ολοκληρώθηκε με ακόμα μία... έμπνευση του Γέστε, ο οποίος στο 89' έβγαλε τετ α τετ τον Χαβίτο, ωστόσο αυτός σούταρε λίγο άουτ.
Διαιτητής: Ντίτσος Βοηθοί Ελευθερίου – Κωσταράς.
Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Κοστάντσο (46’ Μέγιερι), Τοροσίδης (46’ Μανιάτης), Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος (46’ Παπάζογλου), Μέλμπεργκ (46’ Φετφατζίδης), Φέισα (46’ Μακούν), Μοντέστο (46’ Ορμπάιθ), Χολέμπας(46’ Βαλεριάνος), Αμπντούν (61’ Χαβίτο), Φουστέρ (46’ Γέστε) ,  Μιραλάς (46’ Γκρμπιτς).
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης (Ουκάρ), Βάντο (82’ Ζαχαράκης), Γαλανόπουλος, Βερόν (46’ Ρόβας) Καλαϊτζιτς(72’ Σόουζα), Μπόντορ (46’ Μπουλούτ), Σουμπίνιο, Λόπεζ (46’ Κάται), Καμπάνταης (77’ Μάντζιος)
To Live του sportdog:

90 + 2' Τέλος της αναμέτρησης

89'
Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γέστε βγάζει μόνο του απέναντι από τον Κάρολ τον Χαβίτο, αλλά ο Ισπανός σουτάρει ελάχιστα άουτ.
80' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Ζαχαράκης στη θέση του Βαντίνιο που τραυματίστηκε

78' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Στο ματς Μάντζιος αντί του Καμπάνταη

67' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μακούν. Ο Γέστε βγάζει την σέντρα για τον Καμερουνέζο, ο οποίος κάνει μόνος του το σουτ από τα... δύο μέτρα, όμως ο Κάρολ φαίνεται να ακουμπάει ελάχιστα και να διώχνει σε κόρνερ.


65' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεση φάουλ με κομπίνα, ο Φετφατζίδης πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Κάρολ που έδιωξε με τα πόδια.

64' Ακυρώθηκε γκολ του ΟΦΗ για οφσάιντ στην αρχή της φάσης στον Ζορμπά.

61' Αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Μπαίνουν οι Γέστε, Βαλεριάνος και Χαβίτο για τον Ολυμπιακό.
60' Το σουτ του Φετφατζίδη μετά από ωραία μπαλιά του Αμπντούν θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών

50' Σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή, μπλοκάρει ο Κάρολ

46' Αλλαγές και για τον ΟΦΗ. Ρόβας, Ζορμπάς, Μπουλούτ, Κάταϊ στο ματς για τον ΟΦΗ.

46' Πολλές αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Μέγερι, Γκρίμπιτς, Φετφατζίδης, Μακούν, Μανιάτης, Ορμπάιθ και Παπάζογλου στο παιχνίδι. Εκτός οι Κοστάντσο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μοδεστό, Φέισα και Μιραλάς

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου



45+2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

44' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Ο Μιραλάς εκτελεί με πάσα το φάουλ έξω από την περιοχή, ο Φουστέρ επιχειρεί το σουτ και ο Κάρολ διώχνει δύσκολα σε κόρνερ

42' Ο ΟΦΗ είναι... ανύπαρκτος επιθετικά. Μόλις τώρα έκανε ένα σουτ που πέρασε πολλά... πολλά μέτρα άουτ. Ωστόσο αυτό ήταν το πρώτο του αγώνα για τους Κρητικούς!

41' Κίτρινη κάρτα στον Κάρολ για καθυστερήσεις!!!
38' Σουτ του Μιραλάς έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει δίπλα από την εστία του Κάρολ

34' Ωραία σέντρα του Τοροσίδη, ο Χολέμπας πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ

29'
Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Κεφαλιά του Μέλμπεργκ μπλοκάρει χωρίς δυσκολία ο Κάρολ.

16' Ο Φουστέρ πασάρει στον Μιραλάς με τον Βέλγο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και με τον Κάρολ να μπλοκάρει την μπάλα.

11' Ωραία συνεργασία των παικτώβν του Ολυμπιακού, ο Τοροσίδης δέχεται την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όμως το σουτ που επιχειρεί είναι αδύναμο.

6' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς βγάζει την σέντρα και ο Φουστέρ με δυνατή κεφαλιά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι!




1' Ξεκίνησε το παιχνίδι

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Χολέμπας, Αμπντούν, Φέισα, Φουστέρ, Μιραλάς.

ΟΦΗ: Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Βάντο, Καλαϊτζιτς, Καμπάνταης, Μπόντορ, Γεωργίου, Σουμπίνιο, Λόπες.


πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: